DIY: Glasfiber Motorcykel Fender

Glasfiber är ett material som föredras för hot rod och byggare motorcykel på grund av dess förmåga att formas till hållbara och lätta komponenter. Skärmar tillverkade av glasfiber kan vara nästan lika stark som den ursprungliga metallen fender och väger endast en bråkdel av den ursprungliga. Att göra en fender för glasfiber är relativt lätt, men kräver omfattande förberedelser och en process i två steg för att säkerställa att den slutliga produkten är både strukturellt och visuellt ljud. Saker du behöver
Fender
Avfettaren
Body fyllmedium-grit sandpapper
sprutpistol
Gel coat
Glasfiber duk
glasfiberharts
Pensel
plast spackel
formsläppmedlet
Saxar
Air skärare
Visa fler instruktioner
Skapa en MoldtestNews 1

Välj en befintlig fender att kopiera eller skapa en fender modell från skum eller lera. Rengör fender med ett avfettningsmedel för att avlägsna eventuell olja eller smuts från ytan. Fyll i eventuella brister på fender med kroppen filler och sand med en medellång-grit sandpapper tills den är slät.
2

hjälp av en sprutpistol, applicera ett lager gelcoat på fender. Täck hela ytan på stänkskärmen ordentligt och låt det härda i minst två timmar.
3

Täck fender med ett blad av glasfiber duk, överlappande kanten på framskärm med vid minst 2 inches. Förbered din glasfiberharts enligt tillverkarens anvisningar. Applicera harts vid centrum av duken med spetsen på en målarpensel. Använd badda motioner och arbeta mot kanten på framskärm. Mätta glasfiber duk helt.
4

Lay ett andra ark av glasfiber duk över fender. Mätta trasan med harts, som arbetar från centrum av duken utåt. Användning dabbing rörelser med spetsen av pensel för att hindra duken från att röra sig. Upprepa igen, skapa minst fyra lager av glasfiberväv på stänkskärmen.
5

Jämna harts och glasfiber duk med en plast spackel, skjuta några luftbubblor mot kanten av fender. Låt glasfiber härda i minst tre timmar.
6

Dra härdade glasfiber mögel bort av fender. Klipp bort överflödig glasfiber duk med en sax eller en luft kutter bort härdat material. Inspektera formen och fyll i eventuella brister med spackel. Sand fyllda områden med medelhög-grit sandpapper tills den är slät.
Skapa Fender
7

Förbered formen, spraya ett formsläppmedel i formen med en sprutpistol . Låt formsläppmedel härda i minst en timme. Spraya gjutformen igen, belägga den med ett skikt av gelcoat appliceras med en sprutpistol. Låt gelcoaten att härda i minst två timmar.
8

Placera ett ark av glasfiber duk in i formen med kanterna på duken utskjutande från formen med minst 2 inches. Förbered din glasfiberharts enligt tillverkarens anvisningar. Tillämpa harts i mitten av duken, med badda motioner. Arbetet mot kanten av formen tills den glasfiber duk fullständigt mättad.
9

Placera ett andra ark av glasfiber duk in i formen och mätta den med harts. Upprepa igen, skapa minst fyra lager av glasfiberväv i formen.
10

Jämna glasfiberharts och tyg med en plast spackel, tvingar eventuella luftbubblor till kanten av formen. Låt glasfiberharts härda i minst tre timmar.
11

Dra härdade glasfiber fender ur formen. Klipp bort överflödig glasfiber duk med en sax, eller använd en luft fräs för att skära av härdat överflödigt material. Inspektera fender yta och förbereda fender för målning genom att fylla i eventuella brister med spackel. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107324.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.