Hur justera ventilerna på en 2001 Yamaha Kodiak

Gapet mellan dina 2001 Yamaha Kodiak s ventiler och vipparmar som flyttar dem kallas ventilspel. Denna klyfta är nödvändigt för att tillgodose expansionen av metalldelarna ventilerna som de upphettas under ordinarie drift. Din Kodiak s ventilspel måste falla inom en viss specifikation för att förhindra förtida motorhaveri. Om spelet är mindre än specificerat, kommer ventilen överhettas och eventuellt misslyckas. För mycket clearance emellertid kommer att bära bort på vipparmarna. Rutinmässiga ventil justeringar kommer att kompensera för förändringarna i ventilerna "clearance orsakas av normal användning. Saker du behöver
10 mm, 12 mm och 17 mm uttag
Hylsnyckel
5 mm och 6 mm insexnyckel
Tändstiftshylsa
Flat skruvmejsel
0,0039 tum och 0,0079 tum bladmått
10 mm fast nyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sadeln från Kodiak, med hjälp av spärren på baksidan av sätet. Dra gastank sidan täcker upp din Kodiak s ram. Skruva av tanklocket. Lossa skruvarna vid basen av gastank, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel, lyft sedan bensintank täcker upp din Kodiak. Skruva bensintanken s bultar med en 10 mm hylsa. Lyft tanken av din Kodiak s ram och dra gasledningen.
2

Unbolt främre rack och stötfångaren från Kodiak, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra plasten nitar ur framskärmen centrum panel, dra sedan bort panelen för att komma till strålkastarna för ledningsdragning. Koppla strålkastarna från sina anslutningar. Unbolt framskärm från Kodiak s ram, med hjälp av en 5 mm insexnyckel och en 12 mm hylsa.
3

Lossa tändkabeln från vänster sida av motorn. Skruva av tändstiftet med ett tändstift socket och en hylsnyckel. Ta bort locket intag lyftaren från toppen av din Kodiak motor och avgas lyftare locket från botten av motorn, med hjälp av en 6 mm insexnyckel.
4

Ta pull-start från vänster sida sida av motorn, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel för att komma till timing-port och motorns vevaxel. Skruva bort pluggen från tidpunkten port, placerad till höger om vevaxeln, med hjälp av en skruvmejsel.
5

Placera en 17 mm hylsa och en hylsnyckel över änden av vevaxeln. Vrid vevaxeln moturs tills ett "T" markeringen är centrerad över skåran i nederkanten av tidpunkten porten.
6

Skjut en 0,0039 tum bladmått mellan inloppsventilen och dess vipparm på den övre delen av motorn. Mätaren bör glida mellan ventilen och vipparmen med en liten mängd motstånd. Om det inte finns något motstånd är spelrummet mellan ventilen och vipparmen för stor. Om mätaren inte kan sättas in mellan ventilen och vipparmen, vrid vevaxeln ett helt varv och ta en ny mätning. Om mätaren inte kan införas efter att rotera vevaxeln måste ventilspelet ökas.
7

Lossa låsmuttern från justerbulten på toppen av vipparmen, med hjälp av en 10 mm fast nyckel . Vrid justerbulten medsols med en skruvmejsel för att minska ventilens avslut eller vrid den moturs för att öka ventilens avslut. Kontrollera ventilspelet igen med en 0,0039 tum bladmått. Håll justerbulten stadigt med din platt skruvmejsel och dra åt låsmuttern mot vipparmen med 10 mm fast nyckel.,
8

Inspektera avgasventilen s avslut, med en 0,0079 tum bladmått . Följ samma metod som används för att kontrollera och justera inloppsventilen för avslutande.
9

ihop din Kodiak, efter omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110757.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.