Ninja ZX-14 specifikation

Kawasaki Ninja ZX-14 var världens snabbaste och mest kraftfulla motorcykel när släpptes 2005. Designad för att konkurrera med Suzuki egen superbike, Hayabusa, Ninja ZX-14 erbjuds smidig kraftöverföring och smidig hantering. Som av 2010, hade Ninja utvecklats till en kraftfull sport-touring superbike som är förvånansvärt lätt att hantera vid lägre hastigheter. Historia

Designad i en vindtunnel, var Ninja ZX-14 en modern variant av en motorcykel först utvecklades 1984. Några ändringar har gjorts till ZX-14 mellan modellens debut 2005 och slutet av 2010. Varje årlig utsättning var en liten ökning av hästkrafter. 2008 ZX-14 fick en ny topplock, reviderad intag portning med en 20 procent större sekundär luft-port, en ny luft-växling ventil, förbättrad finfördelning och en ny ECU bildskärm. Kawasaki trimmad suspensionen under 2010 för extrem sport ridning.
Motor

Ninja ZX-14 drivs av en fyrcylindrig fyrtaktsmotor. Det deplacement är 1352 cm ^. Den har dubbla överliggande kamaxlar, digital bränsleinsprutning och centrala rammluftkanalen aspiration. För att minska vikten och öka stabilitet i hög hastighet, upptar motorn en främre position i den lätta, monocoque aluminiumram. Inställd för smidig kraftöverföring över ett brett varvtalsområde är motorn försedd med dubbla sekundära balancers att eliminera oönskade vibrationer.
Chassis

En ny, lätt aluminiumram förlängs den totala längden av 2010 års Ninja ZX-14 till 85,4 inches. Med en tjänstevikt på £ 566,7. Förblir Ninja stabil, delvis på grund av en låg sitthöjd på 31,5 inches. Främre upphängning består av en 43 mm inverterad-patron framgaffeln med 11-vägs returdämpning och 13-vägs justeringar komprimering. Den bakre upphängningen består av ett Bottom-Link Uni-Trak svingarmen och en justerbar gasfylld chock. Dubbla halvflytande främre skivor och en bakre pedal skivbroms ger bromskraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109472.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.