Hur man tar bort en gastank Från en R1

Den vanligaste orsaken till att avlägsna bensintank från en Yamaha R1 är att komma åt och byta ut motorns luftfilter. Men, kan du också ta bort bensintanken för att utföra andra reparationer. Den gastank är monterad under ryttaren sätet. Den är fäst med ett par skruvar och slangar. Efter den inledande väntetid, förväntar proceduren att pågå ca 30 minuter. Var försiktig när du tar bort bensintanken. Förfarandet rekommenderas inte om du inte är bekant med bil eller motorcykel reparation. Saker du behöver
5mm insexnyckel
kryssmejsel
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
1

Låt din R1 sitta i ca två timmar med motorn avstängd. Detta kommer att minska bränsletrycket och därmed minska bränsleläckage. Dra av bakre kanten av ryttaren sits
2

. Detta exponerar två metallbultar. Ta bort dem med en 5 mm insexnyckel. Ta tag i ryttaren sits och lyft bort den.
3

Ta bort skruvarna (tre per sida) från sidopanelerna. Skjut panelerna framåt för att ta bort dem.
4

Ta bort de två 5mm Allen bultar som fäster vardera sidan av bensintanken. Avlägsna 5mm insexskruven på den främre delen av gastank, och ta sedan bort insexskruven från den bakre delen av tanken.
5

Lyft den främre delen av tanken. Om du vill ta bort tanken att byta luftfiltret, är det inte nödvändigt att ta bort anslutningar, slangar eller bränsleledning. Om du vill ta bort bensintanken, måste du koppla objekten.
6

Pressa fjäderkramporna på de två slangarna. Dra de två slangarna från bensintanken.
7

Koppla de två anslutningarna på undersidan av bensintanken. En är grön, den andra är vit. Tryck på flikarna för att haka av dem.
8

bort plasten anslutningen från botten av bränsleledningen. Kläm ihop sidoflikarna på bränsleledningen anslutningen. Dra linjen bort. En liten mängd bränsle kommer sannolikt läcka från linjen (men inte tanken). Var beredd på detta, har lämplig butik handdukar närheten. Försök att förhindra att bränsle från att få på kläderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107119.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.