Att montera ett motorcykeldäck

Byta skadade eller utslitna däck är en gemensam uppgift att motorcyklister måste möta. Medan du tar bort det gamla däcket från fälgen är ganska lätt, montera ett nytt däck på hjulet kan vara lite svårt första gången eftersom däcket ofta vägrar att sträcka sig över hjulets fälg. Lyckligtvis kan uppgiften åstadkommas relativt enkelt, förutsatt att du har några grundläggande handverktyg, en kompressor och en sprayflaska full med tvålvatten. Saker du behöver
Träklossar
Sprayflaska
Tvålvatten
Däck järn
Innerrör
Air kompressor
Ventiltätning core
Kärna Tool Review
Visa mer instruktioner
1

Lay motorcykelns hjul på en uppsättning av träklossar, vänd bromsrotorn uppåt för att undvika skador. Spraya hjulets fälg och den nedre kanten av det nya däcket med rikligt med tvålvatten.
2

Lay däcket över hjulet, matchande däckets rotationsriktning pil med rotationsriktningen av hjulet . Slip en del av däckets underkant runt hjulets fälg och tryck ned kraftigt, försöker tvinga så mycket av däcket på hjulet som möjligt.
3

Placera ett däck järn inuti däck, och sätt den böjda änden mellan däcket och fälgen. Använda hjulets fälg som fästpunkt, dra däck järn på utsidan av hjulet till spaken den återstående delen av däcket på hjulet.
4

Sätt däckets innerslang, om någon, i däcket. Passa rörets ventilspindeln med hjulets ventil hålet. Tryck ner på däcket för att bringa dess övre kant närmare toppen av hjulet. Spraya däcket och hjulet igen med tvålvatten.
5

Haka den böjda änden av däcket järn runt kanten på hjulets fälg. Tryck däck järn mot utsidan av hjulet för att sträcka en liten del av däcket över hjulet. Upprepa, arbetar runt hjulet tills däcket är helt monterad på hjulet.,
6

Seat däckets vulst eller tätning mot hjulet med en kompressor för att snabbt pumpa upp däcket. Stoppa inflation när däcket avger två högt pops. Låt däcket att tömma innan du installerar ventilskaftet kärna med en kärna verktyg. Reinflate däcket till önskad däcktryck och montera hjulet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107291.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.