Hur man byter bakbromsarna på en '05 Suzuki LS650

Regular bromskloss och ersättare sko är en del av att upprätthålla din 2005 Suzuki LS650 motorcykel. Medan byta dynorna på den främre skivan-typ bromssystemet är en enkel uppgift, många av dagens motorcyklister är obekant med den äldre trumma-stil bromsen används på motorcykelns bakhjul. Även trumbroms är en relativt enkel mekanism, som ersätter slitna skor inuti trumman kräver en motorcykel hiss för att underlätta avlägsnande och demontering av bakhjulet. Om det här är första gången som ersätter bromsbackar, ta din tid för att förhindra att förlora några mindre delar. Saker du behöver
16 mm hylsa
Breaker bar
Motorcykel lift
10 mm skiftnyckel
Broms-rengöringsspray
180-slippapper
Replacement bromsbackar

Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på cykelställ. Lossa bakaxelns låsmuttern på höger sida av bakhjulet, med användning av en 16 mm hylsa fäst vid en breaker bar för ökad hävstångseffekt. Lyft bakhjulet från marken med en motorcykel hiss eller stå.
2

Ta bort justeringen muttern från bakbromsen spö, med en 10 mm nyckel för att helt skruva av muttern. Dra tunnlika stift utanför bromsstången. Dra bromsstången ur bakhjulet s bromsarmen och ställ den åt sidan.
3

Lossa bältet-justerskruvar låsmuttrar på båda sidor av den bakre svingarmen med en 10 mm nyckel. Använd en 10 mm nyckel för att vrida justeringsskruvarna motsols för att lossa bältet. Skjut bakhjulet framåt och dra bort remmen från hjulets kedjehjul.
4

Ta bort den bakre differentialbroms muttern och knacka axeln ur svingarmen med en gummiklubba. Sänk hjulet till marken och ta bort distanserna från båda sidor av hjulet. Placera hjulet på sidan och dra bromstrumman av hjulet. Ta bromsbackarna från trumman.
5

Rengör insidan av bromstrumman med en broms-rengöringsspray. Slipa försiktigt den inre ytan med 180-slippapper för att ta bort fönster och grader, Spraya trumman igen med broms renare att avlägsna eventuell kvarvarande bromsdamm.
6

Sätt i de nya bromsbackarna i trumman. Skjut bromstrumman på den högra sidan av bakhjulet. Sätt distanserna på båda ändar av hjulet och rulla hjulet i motorcykelns bakre svingarmen. Loop drivremmen över den bakre hjulets kedjehjul.
7

Sätt bakaxeln i den vänstra sidan av den bakre svingarmen, trycka den genom den bakre hjulet och ut genom den högra sidan av den bakre svingarmen. Skruva löst bakre differentialbroms muttern på plats.
8

dra åt bältet skadereglerare, med en 10 mm nyckel för att vrida justerskruvarna medurs bultarna tills remmen dras åt. Spänn remmen Riktarens låsmuttrar med en 10 mm nyckel, dra åt muttrarna tills de sitter ordentligt mot justeraren.
9

Skjut bromsstången genom bakhjulet s bromsarmen. Skjut tunnlika stift över änden av bromsstången och skruva justeringsmuttern på plats. Trampa ner bromspedalen och håll den på plats. Dra åt den bakre differentialbroms muttern med en 16 mm hylsa. Lossa den bakre bromspedalen och sänka motorcykeln till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107206.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.