1984 Honda XL 200 Specifikationer

Honda XL linjen är bland de mest utilitaristiska motorcyklar som någonsin gjorts. Designad som en on-road/off-road maskin, kan det gå nästan var som helst och samtidigt vara fullt street-legal och kunna navigera stadens vägar tillräckligt. 1984 XL var inget undantag. Ett steg upp från junior storlekar, den här posten i XL linjen var perfekt för en liten vuxen. XL Basics

Nästan varje Honda XL var en singel-Cylinderstockar fyrtaktare med en enkel överliggande kamaxel. Det var en dirtbike anpassad till gatbruk, inte tvärtom. Medan mycket väl anpassad till spår eller enduro ridning, det var bara funktionsduglig på vägarna. Detta gjorde XL till ett idealiskt val för långa off-road äventyr som hade vissa highway eller yta gata segment, eller som en ranch cykel eller jordbruksområde cykel för platser med blandade grusvägar och gator yta. XL var också känd för att vara bland de mest hållbara, gjorda pålitliga cyklar.
Motor Specifikt

XL var luftkyld. Med en borrning i 65,5 mm och en slaglängd av 57,8 mm, förskjuts det 196 kubikcentimeter och hade ett kompressionsförhållande på 9,2:1 generera 18 topp hästkrafter vid 8000 varv per minut. Den enda överliggande kamaxel som drivs två ventiler: ett intag och ett avgassystem. Ignition klarades med en CDI-system. Den XL200 andades in genom en enda 24 mm Keihin förgasare och andades ut genom en distinkt dubbla avgas-portsystemet.
Fjädring

XL spåras med en 21-tums framdäcket, som mäter 2,75 inches bred. Den bakre var en kedjedriven 18-tums däck, som mäter 4,1 inches bred. Den hade en ram av stålrör, 38 mm Showa gafflar fram och en Pro-Link fjädring bak. XL slutade med trumbromsar fram och bak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108613.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.