Hur man bygger en motorcykel Motor

Motorcyklar brukar rev högre än bilmotorer så de varar inte så länge. Du kan behöva bygga en motorcykel motor med så lite som 25.000 miles på det eller om det har varit betydande skador, oavsett körsträcka. Varje del i din motorcykel motor har exakta, fabriken specifikationer. Behovet av en delar återuppbygga organ är skadade, slitna eller båda. Processen för att bygga en motorcykel motor är att återkomma varje del till fabriken specifikationer, samlade i liknande-nytt mode. Saker du behöver
Shop Inside manuell Mössor och utanför mikrometer
Motor stå
mekaniker verktyg
Oil fånga pan
Lösningsmedel
Shop trasor
Visa mer Instruktioner
1

Ta avloppet bulten med en skiftnyckel och dränera motorolja i en fångst pan. Byt ut avloppet bulten. Använd en spärrkonsol hylsnyckel och en mutterdragare på envisa bultar och muttrar för att ta bort motorn från chassit. Placera motorn på en fristående motor mount eller arbetsbänk. Demontera motorn. Processen kommer att variera beroende på din motor konfiguration, men i allmänhet kommer du att ta bort huvudet, cylindrar och kolvar först med en hylsnyckel och förlängningar uttag. När den översta änden av motorn demonteras, ta isär den nedre änden eller de "fall." Du är mer sannolikt att stöta på skruvarna under denna process. Om de inte lossna med ett litet tryck, inte bort dem, använd en mutterdragare för att knacka loss dem. Rengör och inspektera varje del som du går. Noggrant organisera och märka varje del som du tar bort den. Inspektera och utvärdera varje del för skador
2

och slitage. Använd mikrometer för att avgöra om det finns slitage i cylindern. Maskinen specs kommer att vara i din instruktionsbok, men eftermarknaden handböcker, såsom Haynes eller Chilton, ofta ge bättre tips för ombyggnad.
3

Ta ut skadade eller slitna delar som du kan " t byta till en verkstad, tillsammans med eventuella tekniska specifikationer för maskinisten kan behöva göra reparationen.
4

Byt ut slitna delar och lager. Vissa motortillämpningar ombyggnader är gjort på grund av ett större fel, t.ex. en trasig stav. Vissa görs eftersom de delar som beröring och slitage från friktion helt enkelt slits ut med tiden. Hursomhelst, är det enklare och ofta billigare att returnera din motor till fabrikens specifikationer genom att byta ut delar i stället för att reparera dem.
5

ihop motorn efter att du har reparerat eller ersatt alla skadade eller slitna delar och ytor, inklusive kolvar, ringar, ventilfjäder, ventiler, ventilsäten, kamaxlar, huvudlager, vevaxlar, tidskrifter spö och stavar. Hänvisning till motorcykelns verkstadshandbok för en viss monteringsföljd samt för vridmoment specifikationerna. Applicera montering lube till alla delar som uthärdar friktion, såsom kamaxeln. Använd en momentnyckel för att dra åt hjulbultarna till fabrikens specifikationer som du slutföra återmonteringen. Sätt sedan tillbaka motorn. Kom ihåg, efter en ombyggnad, det är som en ny motor och behöver gå igenom samma break-in process som en helt ny cykel. I inbrott processen, cykla konservativt som alla nya delar sätet. När du rida den ett par gånger, kontrollera igen momentbrytarna specs på huvudet bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108872.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.