Hur vill kolla oljenivån i en 1999 Suzuki Marauder

Kontrollera din Marauder oljenivå innan de lämnar säkerheten i din uppfart bör vara ett viktigt steg på din pre-ride checklista. Även om Suzuki designade Maurauder s 805cc v-twin motor att uthärda långa miles från motorväg ridning, förlitar motorn på en stadig tillförsel av olja för att smörja sina interna komponenter. Rolling hemifrån med en olje-vitamin motor är en säker orsak till kostsamma reparationer. Lyckligtvis har Suzuki byggde en olje-nivå synglas i vänster sida av motorn för att göra det möjligt för föraren att kontrollera oljenivån utan att använda ett enda verktyg. Instruktioner
1

Värm upp motorns olja. Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång i fem minuter. Motorns olja kommer att expandera något som den värms, som ger en korrekt avläsning av den mängd olja med motorn under drift. Stanna motorn och slå av tändningen när oljan har värmts.
2

Stå till vänster om motorcykeln och lokalisera runt olja-nivå synglaset på vänstra motorkåpan. Hukar sig något för att få en bättre bild av synglaset.
3

Skjut motorcykeln upprätt, placera en hand på vänster handtag och den andra på motorcykelns ram. Håll motorcykeln i positionen som olje-nivån synglaset fylls med olja. Ta del av när oljenivån ligger mellan övre och undre markeringarna indikator på synglaset. Oljenivån skall vara centrerad mellan de båda varumärkena. På sin kickstand
4

Sänk motorcykeln. Tillsätt en liten mängd olja i motorn genom oljan fyllmedlet på höger sida av motorn för att höja oljenivån efter behov. Sänk oljenivån med en handpump för att suga överflödig olja ut genom olja filler.Check oljenivån igen för att se till att motorn är fylld med den optimala mängden olja innan ridning motorcykeln igen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107057.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.