Hur man byter olja i en 2001 Honda Shadow Ace

Byta olja i en 2001 Honda Shadow Ace motorcykel är en nödvändig uppgift för att säkerställa V-twin motorn är ordentligt smord vid alla tidpunkter under drift. Att lära sig att göra oljebyte hemma kommer att spara pengar på lång sikt eftersom det blir dyrt att ta motorcykeln till affären varje 2.000 till 3.000 miles för oljebyten och underhåll. Alltid skriva miles ner efter varje oljebyte för att säkerställa att oljan byts ut med jämna mellanrum. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Oljefilter
2 liter Honda godkänd motorcykel olja.
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på ett plant och jämnt underlag. Låt motorcykeln på tomgång i två till tre minuter att värma upp oljan. Detta kommer också att blanda ihop allt skräp och sediment i motorn så det kommer att rinna ut med oljan. Vänd cykeln upp. Ta olje locket och lägg det åt sidan.
2

Placera ett uppsamlingskärl under motorn oljepluggen. Skruva bort oljepluggen med en hylsnyckel. Låt all olja rinna från pannan. Dra åt oljepluggen med en hylsnyckel.
3

Placera drain pan under oljefiltret sitter bakom oljetråget. Skruva av oljefiltret för hand och plats upp och ner i tråget så den kvarvarande oljan kommer att rinna ut ur filtret.
4

Gnid färsk motorolja på den svarta packningen runt filtret med ett finger. Skruva den nya filtret på filterhuset för hand. Åtdragning filtret förstörs gängorna på filterhuset eller filtret.
5

Sätt en tratt in till oljan fylla röret och häll i en liter Honda godkänd motorcykel olja. Dra upp mätstickan och torka av den. Sätt tillbaka mätstickan i till oljestickan röret och dra ut. Häll olja i en halv kvartil steg tills oljenivån stannar vid märket FULL på mätstickan.
6

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång i fem minuter. Vänd cykeln av och kolla oljan en gång för att säkerställa att oljenivån är korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110284.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.