Hur man laddar en elektrisk motorcykel batteri

Motorcykel batterier är små och förlorar elektriska laddningar lätt. Med tiden, om en motorcykel inte körs på veckobasis, förlorar batteriet dess elektriska laddning helt och hållet. Att hålla en motorcykel batteri laddat förlänger lagringsenheten livslängd. Fullt ladda ur ett batteri flera gånger kommer att permanent skada den. Underhållsladdning en motorcykel batteri är ofta bättre än att förse den med en högre strömstyrka för laddning. Underhållsladdning eliminerar snabb tillämpning av elektrisk ström till enheten, vilket kan koka ut elektrolyten, eller syra, material. Saker du behöver
Destillerat eller avjoniserat vatten
Trickle batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Ta bort batteriet från motorcykeln, enligt den metod som rekommenderas av din motorcykelns tillverkare. Olika fabrikat och typer av motorcyklar kommer att ha olika positioner och monteringsmetoder för batteriet. Ladda inte batteriet när det fortfarande är installerad på motorcykeln.
2

Placera batteriet på en plan och fast yta i ett väl ventilerat utrymme.
3

Ta bort alla enskilda caps celltoppen. I de flesta fall finns det sex lock på en 12-volts batteri. Kontrollera vätskenivån i varje av de sex cellerna. Tillsätt destillerat vatten eller avjoniserat vatten till nivån för den nedre plastringen indikator inuti varje battericell. Placera lock tillbaka in i varje cell. Dra inte åt locken på plats.
4

Anslut den röda klämman från batteriladdaren till den positiva (+) batterikontakten. Fäst den svarta klämman från batteriladdaren till den negativa (-) batteri kontakt
5

Anslut batteriet sippra laddare till en strömkälla för att ladda batteriet.. I de flesta tillämpningar sippra laddare, indikerar ett rött ljus laddning och grön lampa indikerar ström tillämpas från strömkällan. Blinkande lampor indikerar ett problem. Kontrollera med batteriladdaren tillverkaren för de enskilda laddning koder. När den röda lampan slocknar är batteriet laddat.
6

bort strömkällan från batteriladdaren. Dra klämmorna från batteripolerna. Dra åt de enskilda cellproppar. Sätt tillbaka batteriet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107367.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.