Harley-Davidson Heritage Softail Information

Harley-Davidson Heritage Softail Classic är en retro-stil motorcykel med massor av krom och utsmyckning, men lite av de bekvämligheter som finns på touring cyklar avsedda för långväga resor. Motorcykeln tilltalar Harley-Davidson purister som föredrar rejäl effekt som genereras av Heritage Softail s Twin Cam motor och en sex-växlad växellåda som möjliggör en bekväm åktur vid låga varv. Historia

Heritage Softail är en del av FL-serien av Harley-Davidson motorcyklar går tillbaka till 1941 som inkluderade den berömda "knucklehead" och "panhead" motorer. Den Softtail chassi infördes 1984 för att fånga styling av 1940 cyklar som började växa fram som svar på tillströmningen av japanska motorcyklar. Den FLST Heritage Softail debuterade 1986 med stora teleskopgafflar, och arvet Softail Classic följde två år senare med en betoning på retro-styling. The Heritage Softail inte bara hyllat 1940 styling utan också visat sig vara bra marknadsföring genom att fånga talisternas iver för nostalgi. Även boomers var inte riktigt tillräckligt gammal för att rida på 1940-talet vintage motorcyklar, lusted de efter dem ändå.
Look

Heritage Softail presenterar massor av krom från näsan till bak, dubbade sadelväskor och låg profil med höga styret. Den grundläggande utseendet på Heritage Softail stort sett oförändrad fram till 2009 då Harley-Davidson tog element från sina syskon, de FL Sotftail Cross Bones, vilket gav det en något mörkare, om inte hotfull, look. För 2009, presenterade Heritage Softail en oval bromspedalen, cat-eye instrumentbrädan och halvmåne golvbrädorna. Breda whitewalls var med på Softail Deluxe modellen. Hjulen är stål-spetsad men kan beställas i spetsad aluminium som tillval. Hastighetsmätaren är monterad på bensintanken och är utrustad med en vägmätare, trippmätare, bränslemätare, lågt oljetryck ljus och motor för felkod.
Storlek
< p> Den 2010 Harley-Davidson Heritage Softail Classic sitter på en 64,5-tums hjulbas och mäter 94,5 inches lång. Det står 5.1 inches ovanför marken och väger 730 £. utan vätskor. Det sitter 27.1 inches tall olastad. Bränsle kapacitet i tanken är 5 liter. Olja kapacitet är 3,5 liter.
Ström

Motorn är en bränsleinsprutning, luftkyld, kedjedriven Twin Cam undan 96 cubic inches (1584cc). Dess borrning åtgärder 3,75 tum, och slaglängden är 4.38 inches. Den kompressionsförhållandet är 9,2:1, och vridmomentet är betyget 92,2 foot-pounds. Kraften överförs via en sexväxlad manuell växellåda. The Heritage Softail Classic inte har standard GPS, farthållare eller ABS bromsar finns på konkurrenterna
Prestanda

" touring cyklar (GPS kan beställas som tillval), men det hanterar väl under lång tid. Med de högre styret och bredare åtskilda brädorna som infördes 2009, har cykelns ergonomi förbättrats jämfört med tidigare modeller, och ryttarens hållning förbättras. Motorcykeln får 35 mpg i staden och 54 på motorvägen. Den 2010 Heritage Softail börjar på ca $ 17.000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107207.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.