Hur ändrar jag oljan i en Vulcan 500?

Vulcan EN 500 är den minsta medlemmen i Kawasakis Vulcan serie cruiser motorcyklar. Till skillnad från de större V-twin drivna modellerna är Vulcan 500 utrustad med en robust, 498 cc parallelltwin cylindrig motor. Även denna motor fick beröm för sin pålitlighet, regelbundna oljebyten är avgörande för att bibehålla dess prestanda. Hela olja och filter byte proceduren är enkel nog för de flesta Vulcan 500 ägare att göra i sitt garage i en kort tid. Saker du behöver
Motorcykel stativ
17 mm socket
Hylsnyckel
oljetråget
Drain bult krossa bricka
Shop trasor
Strap eller cap-stil oljefilternyckel
10W40 motorolja
Oljefilter
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln i upprätt läge på en motorcykel stativ.

2

Avlägsna bulten oljan rinna från framsidan av motorns vevhus, strax under oljefiltret, med hjälp av en 17 mm hylsa. Låt oljan rinna ut ur motorn i ett oljetråg. Avlägsna krossa brickan från avloppet bulten och ersätta den med en ny bricka. Torka avloppet bulten rengör med en trasa och sätt tillbaka den i vevhuset. Dra åt avloppet bulten med en 17 mm hylsa.
3

Ta bort oljefiltret med en rem skiftnyckel eller en cap-stil oljefilternyckel. Släng oljefiltret.
4

Coat det nya oljefiltret inre packning med färska 10W40 motorolja. Skruva på oljefiltret på vevhuset för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret ytterligare en kvarts varv för att säkra oljefiltret på plats.
5

Skruva av oljepåfyllningslocket från motorns högra vevhuslock. Använd en tratt att hälla upp till 3,2 liter färska 10W40 motorolja i motorn. Ta bort tratten och torka bort eventuellt spill med en trasa. Skruva på oljepåfyllningslocket på rätt vevhuslock.
6

ner motorcykeln från motorcykeln stå och sänk ner den på sin kick stand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107429.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.