Yamaha Kodiak 4-Wheeler går inte på tomgång Med strypa

En stadig tomgång är nödvändigt för att möjliggöra en Yamaha Kodiak ATV motor att köra medan maskinen är stationär. En oförmåga att hålla en inaktiv utan användning av choken är en indikation på en igensatt förgasare pilot jet, vilket ger bränsle från tomgång till en kvarts-gas. I de flesta fall är träskor orsakade av rost eller skräp fångas i bränsletillförseln. Men en slam-liknande substans, skapad av bensinens tendens att bryta ner med tiden, kan skapa ett liknande tillstånd. För att åtgärda detta problem måste förgasaren avlägsnas från Kodiak och rengöras grundligt. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
Phillips och platt skruvmejslar
Metal punch
Plastbehållare
Förgasare rengöringslösning
Spray -på förgasaren renare
Tryckluft
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna ATV sätet, med hjälp av spaken på baksidan av sätet. Dra sidoplåtarna bort av ATV ram, placerad under bränsletanken. Skruva av tanklocket, ta bort locket bränsletank, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skruva på tanklocket på bränsletanken.
2

Ställ ventilen bränsletanken till "Av", och sedan dra bränsleslangen från ventilen utlopp, med en tång. Ta bort bränsletanken med hjälp av en 5 mm insexnyckel, en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
3

bort gasspjället locket från höger sida av förgasaren, med hjälp av en stjärnskruvmejsel skruvmejsel. Dra gasvajern av gasspjället. Skruva loss choken kabeln från den vänstra sidan av förgasaren. Lossa klämmorna som fäster förgasaren till motorns luftintag fläns och luften rutan kanalen, med hjälp av en skruvmejsel. Dra förgasaren ur ATV.
4

Håll slangen förgasaren avlopp, sitter på undersidan av förgasaren flottörhuset, över en plastbehållare. Lossa avtappningsskruven, placerad på den vänstra sidan av flottörhuset, med hjälp av en skruvmejsel. Låt något bränsle kvar i flottörhuset rinna helt. Dra bort dräneringsslangen från flottörhuset, sedan helt skruva drain skruv.
5

bort flottörhuset från botten av förgasaren, med en stjärnskruvmejsel. Ta bort den långa pilot jet och de två mindre huvud-och starter strålarna från strålen torn under mitten av förgasaren, med hjälp av en liten, platt skruvmejsel. Notera placeringen av jets som din ta bort dem.
6

Tryck ut sprinten fästa flottören till flottören torn på botten av förgasaren, med hjälp av en metall punch. Dra flottörventilen ur ventilsätet, som ligger mellan flottören torn. Skruva loss ventilsätet, med hjälp av en 12 mm hylsa.
7

Håll strålarna upp till ett starkt ljus och titta igenom jet hål som borrats in i mässing. Helst bör ljuset vara synlig genom strålarna. Om du inte kan se ljuset, är strålen igensatt. Placera jets och flottörkammaren i en förgasare rengöringslösning för åtminstone en timme.
8

Ta bort den övre locket och choken membranet från ovansidan och högersidan av förgasaren, respektive, med användning av en stjärnskruvmejsel. Avlägsna att membranet rör sig från toppen av förgasaren.
9

Rengör förgasaren bostäder, med användning av en ordentlig mängd av spray-on förgasaren rengöringslösningen. Rikta sprayen i förgasaren bränsle-och luftvägar på botten och sidorna av förgasarhuset. Blås tryckluft genom passagerna för att rensa bort eventuella kvarvarande skräp eller uppbyggnad.
10

Spraya float, float ventil och ventilsäte med spray-on förgasare rengöring lösning.
11 < p> Ta bort jets och flottörhuset från rengöringsmedlet. Blås tryckluft genom strålarna att avlägsna eventuell kvarvarande skräp eller uppbyggnad.
12

tillbaka ventilsätet, flottörventil, flottören och flyta in pinnen i förgasaren. Skruva piloten, huvudsakliga och starter jets på plats, sedan tillbaka flottörhuset. Sätt tillbaka membranet rör, topplatta och choken membranet på toppen och den vänstra sidan av förgasaren. Skjut avloppsslangen på flottörhuset, och skruva i avloppet skruven på plats.
13

tillbaka förgasaren på motorn inloppsflänsen, skjut kanalen luften rutan på förgasaren inlopp. Dra åt båda förgasaren klämmor. Sätt tillbaka choke och gasreglage kablar, sedan montera gasreglaget ventilkåpan.
14

tillbaka bränsletanken på ATV. Skjut bränsleslangen på bränsletanken utlopp. Ta av tanklocket, sedan tillbaka locket bränsletanken och skruva fast tanklocket på plats. Tryck sidoskydden på båda sidor av ATV ram, sedan tillbaka stolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111706.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.