Hur du ändrar en topplockspackning på en 1986 Harley Davidson

Den V-twin Evolution motorn är en två-cylindrig, fyrtakts, luftkyld, overhead-ventil V-twin. Det finns tre större komponenter: cylinder, vevhus, och växellådan. Cylindern innefattar cylinderhuvud, ventiler, vipparmskåpan, vipparmar och kolv. Cylindrar monteras på vevhuset i en 45 graders "V", med både vevstakar kopplade till en enda vevtapp. Den upp-och-ner rörelse av kolven i cylindern omvandlas till cirkulär rörelse i vevhuset. Den flerdelade vevaxel består av en vevtapp monterad mellan två axellager. Saker du behöver
Standard skiftnyckel som
Standard Hylsnyckelsats
Hammer
mjuk metall punch
märkpenna
Tänger
Standard sexkantshuvud ställa
Rear jack hjul motorcykel
Visa fler instruktioner
Cylinderhuvud Borttagning
1 Cylindern innefattar topplock, ventiler, vipparmskåpan, vipparmar och kolv.

bort de fyra bultar, brickor och tätningar fiber med den vanliga uppsättningen sexkantshuvud. Ta bort de övre och mellersta delarna av rocker rutan. Avlägsna packningarna och kasta.
2

Placera motorcykeln på bakhjulet jack. Höj motorcykeln så att bakhjulet kan vridas fritt. Placera motorcykeln på fjärde växeln och vrid ratten tills båda flaskventiler är stängda på huvudet repareras. Addera 3

Ta bort de två 5/16-tums vipparmen fästskruvar på tryckstångens ände. Ta bort de återstående fästelement och brickorna som håller nedre locket vipparmen till cylinderhuvudet. Ta bort den nedre ventilkåpan.
4 Den flerdelade vevaxel består av en vevtapp monterad mellan två counterweighted svänghjul.

bort axlarna vipparmen genom att peka ut dem med hjälp av en hammare och en mjuk metall punch. Ta vipparmarna och markera dem med en permanent markör för återmontering i sina ursprungliga platser.
5

Lossa varje skruv en åttondel av ett varv medurs ordning för bakre cylindern och moturs för främre cylindern. Fortsätt att lossa på en åttondels varv steg tills skruvarna är lösa. Ta bort skruvarna och tjocka brickor. Demontera topplocket, topplockspackning, och O-ringar. Installera den nya topplockspackning och ominstallera andra komponenter i omvänd ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110276.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.