Hur du gör din egen motorcykel Rack

Bagagehyllor för motorcyklar är mycket användbara, så att du kan utöka dina möjligheter genom att öka mängden lagringsutrymme som finns på din motorcykel när den används tillsammans med en uppsättning sadelväskor. Byggprocessen är ganska billigt om du redan har stålmaterial och nödvändiga verktyg till hands för att slutföra projektet. Saker du behöver
Metal inert gas svetsare
svetshjälm handskar
Svetsning
Drill
Borrspetsar
Metal fil Review, en fot av en tums diameter slang
Åtta meter 3/8 tum eller 1/2 tums stålstångsmaterial (enligt dina önskemål) katalog Graph papper
Pencil ruler eller måttband
bänkslipmaskin
One-tum med fyra- tums bit 1/32 tums platt stål stock
Visa fler instruktioner
Design Motorcykel Bagageställ
1

Ta mätningar av fästpunkterna på din motorcykel när du vill hitta pakethållare, markera dem på rutat papper. Om möjligt, ta en fullskalig bild av hur du vill att pakethållare att titta från sidan, toppen och tillbaka. Det kan vara bra att referera tidskrifter, kataloger eller produkt litteratur för att avgöra vad du vill att din pakethållare att se ut.
2

Använd rutat papper som en disposition för att skapa de enskilda delarna som behövs för att bilda pakethållaren. Använd en-tums rör och bänken skruvstäd för att skapa sammansatta kurvor med rundstål lager. Börja med en rektangulär form ungefär åtta inches bred och 12 inches lång. Använd en vinkelhake för att säkerställa att de böjer sig är jämn och vid perfekt 90 graders vinkel.
3

häftsvets basen, fullborda rektangeln. Dubbelkolla att bojarna är raka och att häftsvets inte kasta ut något av sant.
Form strukturfonderna Base av Bagageställ
4

Använd tre till fyra barer i rundstål lager för att bilda basen i racket. Mät insidan avståndet mellan den avsedda fram-och baksidan av racket, sedan skära stål lager till storlek.
5

häftsvets basen barerna i pakethållare per diagrammet. Observera att detta inte är den slutliga svetsningen.
6

Kontrollera alla vinklar och testa passformen basplattformen ungefär på motorcykeln där du vill att den ska monteras. Om du är nöjd med det övergripande utseendet, kan du fortsätta att tillverka stödfästena.
Tillverka stödkonsolerna
7

papper Använd grafen och ett måttband för att bestämma där du vill att konsolerna ska placeras samt deras slutliga form. I de flesta fall kommer de konsoler fäster lättast med bultarna på baksidan av bakljus bostäder. Det är mest effektivt att helt enkelt använda rak stång lager, men om du vill infoga en böj i konsolerna som ni kanske har sett på bagagehyllor i kataloger, så i det här skedet.
8

Se till att båda bärstänger är lika långa, sedan häftsvets in sin önskade slutläge enligt din design. Använd en bänkslipmaskin att skapa platta monteringsflikar på ändarna av staplarna som kommer att montera den bakljus huset, sedan borra hål av samma storlek som de monteringsnitarna eller skruvar som ska användas.
9

Testa passar pakethållare med de önskade fästpunkterna för att säkerställa korrekt passform. Böj och forma pakethållare på plats innan du börjar tillverka det främre stödet.
10

Tillverka ett främre stöd för pakethållare som kommer att använda den bifogade bulten för passagerarsätet. Det är bäst att använda platt stål lager för detta, formad som ett "L" eller "Z", beroende på din applikation. Borra ett monteringshål i en ände av fliken för att montera på motorcykeln.
11

Test montera främre fästet mot pakethållare medan monteras med avsedd bult att pakethållaren sitter nivån på motorcykeln och är i det läge du önskar. Ta bort alla delar av pakethållare från motorcykeln och sedan häftsvets det främre fästet på plats.
Utför Final Svetsning, Test Fit, och Finish
12

Weld alla återstående lederna för att säkerställa en stark, tät passning, med slipmaskin eller metall-fil för att avlägsna överskott flash bränna, liksom att rengöra svetspunkter.
13

Utför det slutliga testet passningen av bagage rack för att säkerställa att alla delar radas upp tillfredsställande, och sedan ta ut gallret igen.
14

Välj en finish för pakethållare. Du kan välja pulverlackering, måla eller kromatering. Målning kan utföras själv, medan förkromning innebär att anställa en ansedd krom butik. Pulverlack kan göras hemma med rätt utrustning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110481.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.