Motorcykel kedja Inoljning Verktyg

Motorcykel kedjor behöver rengöras och lubing ungefär var 200 miles för att säkerställa korrekt slitage och spänning. Olika människor föredrar olika typer av olja. O-ring kedjor behöver en annan glidmedel än kedjor utan O-ringar, men totalt verktygen för oljning en motorcykel kedja stanna konsekvent även om olika smörjning produkter används. Bike Jacks

Många cyklar kommer med ett center stativ som gör att bakhjulet snurra fritt, för dem som inte gör det, gör det jobbet för smörja kedjan mycket enklare om det bakre däcket är kapade upp. Motorcykel-uttag är en typ av cykel lyft som plockar hela cykeln upp från marken så den som utför underhållet har fri tillgång till kedjan. Dessa hissar kräver oftast den som utför underhåll för att binda cykeln ner så att den inte kan falla under lyftet. Andra enheter lyfter bakhjulet på cykeln bara några inches från marken på ett system med slutna kullager som tillåter fri rotation av den verkliga hjulet.
Manual Motorcykel Öller

Manuella Oilers ge mer sofistikerade än en enkel spruta glidmedel men ändå kräver en manuell insats av den som utför underhållet. Vissa oilers olja båda sidorna av en kedja som operatören pressar en utlösare. Processen tar bara några sekunder. Andra oilers når endast en sida av kedjan åt gången, och tar lite längre tid. Cykeln behöver inte vara på ett center stativ eller annan anordning för att få bakhjulet från marken så att det kan rulla utan motstånd.
Automatic Oilers

En automatisk smörjanordning fäster till ramen på cykeln. Den innehåller glidmedel av ryttarens val, och gäller automatiskt en uppmätt mängd till kedjan som föraren går på vägen. Dessa oilers ger den mest sofistikerade och kräver minst ingång från ryttaren när anordningen är monterad på cykeln, oftast på baksidan av cykeln och dolda av registreringsskylten.
Sprayer

Enligt WhyBike.com, kräver den enklaste metoden för lubing en motorcykel kedja utan andra verktyg än en burk kedja glidmedel eller allmänt ändamål smörjmedel. Spraya på glidmedel på kedjan när du rullar cykeln framåt tills hela kedjan har oljat.
Blötläggning

Även vanligtvis inte nödvändigt, om du vill se till att kedjan är helt lubed efter cykeln har suttit utan användning under flera månader, ta bort kedjan från cykeln och dränk den i en hink med motorolja. Detta är den mest arbetskrävande metod för oljning en kedja, beroende på cykeln kan det kräva att ta bort bakhjulet och eventuellt ta bort och ersätta dreven samt Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107156.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.