Harley Davidson 1450CC s Motorspecifikationer

Den 1450 cc Harley Davidson Motor, även kallad Twin Cam 88, var ett genombrott i motorcykel historia när den kom ut. Motorn gjordes och användas på många olika Harley Davidson cyklar 1999 till 2006. Denna motor har nyligen gått i pension och en ny motor baserad på 1450 cc används i nya Harley modeller. Den 1450 cc är fortfarande en favorit motor för Harley-åkare till denna dag. Typ av motor

1450 cc motsvarar en 88 kubiktum blocket, och är en tvilling-kamaxel motor. Den dubbla kamaxel var också utsläppt som en Twin Cam 88B som var ganska lite större på 96 cubic inches. Hålet i denna motor är 3.75 inches och slaglängden är fyra inches. Det driver 80 hästkrafter vid 5200 rpm. Vridmomentet på denna motor är 82 ft-lb vid 3.500 rpm. Motorn kan ha olika borrning och stroke samt hästkrafter och vridmoment betyg beroende på vilken motorcykel det är i.
Unika funktioner

Harley Davidson motor har en dubbel spole system som garanterar att gnista kan inte slösas bort. Den har också en unikt formad förbränningskammare. Denna kammare är formad som ett badkar och ger möjlighet till högre nivåer motorkompressionsbroms. Detta förbättrar motorns effektivitet.
Kamaxel

kamaxlarna i 1450 cc-motor är det som ger den namnet Twin Cam. Som titeln antyder, det finns två kamaxlar i denna motor, en för var och en av motorns cylindrar. Dessa kamaxlar sedan anpassa lätt med andra motorkomponenter med sina två kamnäsor. En kedja, det är tyst, driver kamaxlarna 'operation. Trots avsaknaden av buller från kedjan kan vara trevligt, orsakar denna kedja tidsfrågor. För att rätta till problemet, sätta många Harley ägare i eftermarknaden kamaxel enheter.
Cyklar

Många cyklar gjordes 1999-2006 med 1450 cc. Dessa inkluderade Dyna-Glide cyklar som FXD, FXDX, FXDL, FXDWD och FXDs-omv. Softail cyklar gjordes också med 1450 cc Twin Cam såsom FXST /FXSTI Softail Standard och theFXSTB /FXSTBI Night Train. Harleys FLHT Electra Glide Standard och FLHR /FLHRI Road King är bara ett par touring cyklar som kom med 1450 cc motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108609.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.