Hur bränslet fungerar på 1984 Suzuki trehjuling

Suzukis ALT 50 var en trehjulig ATV producerad 1983-1987. Det kom standard med en 49-kubik-centimeter luftkylda tvåtakts bensinmotor och singel-speed drive. Bränsletank och pump

bränsle från tanken, placerad under sätet, matas till motorn genom en vakuum-bränslepump monterad på tankens sköld precis framför bränsletanken. En slang från pumpen till grenröret levererar vakuum för att driva pumpen.
Bränslefilter

En sil-typ Bränslefiltret sitter inuti bränsletanken utlopp. Service av bränslefilter kräver avlägsnande av bränsletanken.
Fuel petcock

ALT 50 har en två-läge vakuummanövrerad bränsle petcock installerat på bränsletank utlopp. De två petcock inställningar är "Prime" och "On." När petcock är i "Prime" läge, rinner bränslet kontinuerligt till förgasaren, i "On" läge, flödar bränsle endast om motorn är igång och vakuum är närvarande vid petcock. En enda bränsleledning löper från petcock till förgasaren.
Förgasare

Mikumi VM12SC förgasaren är monterad på toppen av motorn fallet omedelbart bakom cylinderhuvudet. Justerskruvar på sidan av förgasaren medge inställning tomgång och luft /bränsleblandning. En manuellt manövrerad urluftningspumpen är monterad på sidan av flottörhuset, med en fjäderbelastad knapp för att prima förgasaren med extra bränsle för lättare start efter perioder av lagring. Startsystem

Istället för en vanlig choke, utnyttjar VM12SC en bypass-typ enrichener startsystem att tillföra ytterligare bränsle till motorn för kallt väder startar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110801.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.