Hur du ändrar olja på en 2001 Sportster

Byta vätskor i 2001 Sportster motor och transmission är ett viktigt steg för att upprätthålla din motorcykel. Till skillnad från de övriga modellerna i Harley-Davidson lineup, som använder tre separata vätskor, utnyttjar Sportster Evolution motor bara två vätskor. Tömning och påfyllning dessa vätskor är en enkel uppgift, men värmer upp motorn innan du börjar kan påskynda processen. Tillåt dig själv minst en timme att slutföra uppgiften på rätt sätt. Med övning kommer du att hitta dig själv avslutar mycket tidigare. Saker du behöver
motorcykel stå
Skruvmejslar
dräneringskärlet
Shop handdukar
bandnyckel
Oljefilter
Funnel
Motorolja
Hylsnyckel och uttag
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorcykelns tändningen och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång 2-3 minuter att värma oljan i oljetanken och transmission. Stanna motorn och slå av tändningen. Ställ motorcykeln på ett stativ för att hålla den i vertikalt läge.
2

bort oljetanken s påfyllningslocket från den högra sidan av oljetanken. Lokalisera oljetanken s dräneringsslangen på den vänstra sidan av ramen baktill på motorn. Avloppsslangen är fäst vid ramen av en mask-typ slangklämma. Lossa klämman med en skruvmejsel och dra bort dräneringsslangen från ramen. Töm innehållet i oljetanken i ett uppsamlingskärl. Torka av spetsen på avloppsslangen med en handduk, och sätt tillbaka avloppsslangen på ramen. Dra åt slangklämman med en skruvmejsel.
3

Lyft bandnyckel över oljefiltret på framsidan av motorn och vrid den moturs för att lossa filtret. Skruva av oljefiltret från motorn och släng den. Fyll det nya oljefiltret med olja och sprida ett tunt lager olja över sin packning innan du skruvar filtret på motorn. Dra åt oljefiltret ytterligare ett kvarts varv efter att den sitter mot motorn.
4

Placera en tratt i oljetanken s påfyllningsröret. Häll färsk motorolja i oljetanken, fylla den med upp till tre liter olja. Ta bort tratten och torka upp eventuellt spill med en ren butik handduk. Sätt på tanklocket för att täta oljetanken.
5

Flytta dräneringstråget nedanför den primära enheten på vänster sida av motorn. Ta bort drain-kontakten bulten på undersidan av den yttre primära locket med en hylsnyckel och låt vätskan rinna in din tråget. Torka av spetsen på drain-kontakten bult med en butik handduk innan du sätter in den i den yttre primära luckan. Dra åt drain-kontakten bult med en hylsnyckel.
6

Öppna den yttre primära luckan genom att ta bort den runda derby locket, med en Torx-27 föraren att skruva de sex bultar längs derby locket. Dra derby täcker bort från den yttre primära locket för att avslöja kopplingsarrangemanget. Använd en tratt att hälla färsk primärfluid in i den primära luckan, fyllning tills vätskan är i nivå med den nedre kanten av membranet fjädern på undersidan av kopplingsaggregatet. Ta bort tratten och torka upp eventuellt spill med en ren butik handduk. Montera derby locket på yttre primära locket och dra åt bultarna med en Torx-27 förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107104.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.