Hur ta hand om Motorcykel Batterier

En motorcykel batteri är en viktig komponent som kör en cykel tändningslås lampor och andra elektriska delar. En motorcykel batteri bör pågå i tre till fem år, om det är väl underhållna. Underhåll på ett batteri är enkelt och tar bara några minuter varje månad. Men om du planerar att lagra din motorcykel över vintern eller för flera månader, blir korrekt underhåll av batteriet allt viktigare. Instruktioner
1

Kontrollera elektrolyt nivåer i batteriet varje månad. Minimum och maximum linjer på batteriet kommer att indikera om cellerna kräver mer vätska. Tillsätt destillerat vatten till cellerna för att bringa vätskenivån till rätt höjd.
2

Ta bort batteriet från din motorcykel om du tänker att lagra det för två eller flera månader. Förvara den på en plats som kommer att hålla en temperatur över fryspunkten. Placera den på en träbit, kartong eller annan yta som är icke-främjar, eftersom lagra det på en metall eller betong yta kan tömma batteriet över tiden.
3

Rengör batteriet terminaler när batteriet tas bort. Använd en blandning av bikarbonat och vatten, och skrubba av kontakterna med en tandborste. Torka av kontakterna med en trasa efter att du har avslutat rengöring dem.
4

ladda batteriet med en rännil laddare. Ett batteri förlorar laddning långsamt över tiden när det inte används. Följ tillverkarens rekommendationer för laddning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108531.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.