Om Motorcykel Batterier

Motorcyklar behöver batterier för att kunna arbeta. Vilket batteri är den rätta beror på motorcykeltillverkare. Det finns flera typer, så måste du bestämma vilken typ din cykel behöver för att få maximal prestanda. Funktion

Funktionen hos MC-batterier är att skicka en kort laddning av energi till den kalla motorn för att göra det starta. Prestanda motorcyklar och enstaka cylindrar, samt lång-taktsmotorer motorcykel, kräver bra batterier som kan leverera en stor mängd ström snabbt.
Typer
p Det finns tre vanliga typer av MC-batterier. När du handlar för ett batteri till din motorcykel, kommer du antagligen att välja mellan konventionella bly /syra-batterier, self-förseglade underhållsfria batterier och fabriken förseglade underhållsfria batterier. Konventionella bly /syra-batterier används normalt på äldre cyklar, medan självtätande från fabrik används på fler moderna cyklar. De konventionella och självtätande batterier kommer att anlända 70 procent laddad och utan syra i dem. Konventionell batterisyra måste beställas separat, men syran för själv förslutna batterier kommer med dem. Du måste fylla i dem själv. Factory förslutna batterier är redan fyllda när du köper dem. Avgör batteriets storlek
Storlek

Motorcykel motorstorlek, mätt i cc: s,. På en mindre motor, kommer cc oss vara lägre. Större motorer kräver högre cert. De är också helt specifik, så se till att få rätt varumärke för din motorcykel.
Identifiering

Varje typ av batteri har sin egen unika identifikation. Varje cell i ett konventionellt batteri har ett löstagbart plastlock på toppen. 12V batterier har sex pluggar och 6V batterier har tre pluggar. Del nummer beror på batteriets spänning och brukar börja med 6N eller 12N. Dessa batterier är mer allmänt används för äldre cyklar och har ett bräddavlopp på sidan. Själv förslutna batterier är vanligtvis sex celler med en remsa lock som tätar alla celler samtidigt. Del nummer startar oftast med CTX, ETX, GTX eller ZTX. Det finns ingen bräddavlopp. Factory förslutna batterier är helt förseglade och oftast deras artikelnummer börjar med CT, CTZ, YTZ och YT.
Varning

När du arbetar med motorcykel batterier, se till att skydda dig själv genom att bära handskar för att hålla syra från din hud. Håll ögonen säker genom att bära skyddsglasögon. Dessa batterier innehåller mycket giftiga bly och starkt frätande svavelsyra. När hanteras felaktigt, kan svavelsyra orsaka brännskador på huden och irritation i de övre luftvägarna och ögonen. Exponering för bly kan resultera i ett antal sjukdomar, bland annat trötthet, centrala nervsystemet,, koma, mental retardation och död.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106240.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.