Vad orsakar Motorcykel Avgassystem att vanära?

För många motorcyklister, kan en guld eller blå missfärgning längs avgasrören vara en ful detraction från utseendet på maskinen. Denna skamfilat utseende kallas "blåelse," och samtidigt inte nödvändigtvis skadligt, kan det vara en indikation på eventuella problem i motorcykelns bränsle inställningar. Orsaker till Avgasrör blåelse

missfärgning av ett kromat avgasrör orsakas av överdriven värmeutveckling inuti röret. Detta är normalt förknippat med en mager bränsle-luft inställning inom förgasare eller bränsleinsprutningssystem. En mager blandning skapas när systemet blandar mer syre än bränsle, vilket genererar mer värme. Den magrare blandningen, desto varmare avgaserna blir när de lämnar motorn. Medan förgasare eller bränsleinsprutning inställningar är mer benägna att skapa en mager blandning, kan en tillfällig magert tillstånd skapas när bränsletanken är nästan tom. Överhettning också kan också orsakas av alltför avancerad tändning, som antänder luft-bränsleblandningen innan motorn kolvar slutföra sin förbränning stroke.
Effekterna av Exhaust Bluing

I de flesta fall är blåelse lite mer än en missfärgning av rostfria stålrör avgaser. Men den värme som orsakar blåelse kan få katastrofala effekter på motorn och dess prestanda på lång sikt. Om de lämnas därhän, kan motorns kolvar värma till den punkt av misslyckande. I värsta fall kommer kolvarna smälter och smälter med cylinderväggen, beslag motorn helt. Prestandamässigt kommer en mager luft-bränsleblandning också orsaka en förlust av makt genom att minska den mängd bränsle som distribueras till motorns cylindrar. Likaså värme som produceras av förtändning - alltför avancerad tändningen - kommer att påverka motorcykelns prestanda under sin varvtalsområde
Förhindra Avgasrör blåelse

Motorcyklar. måste uppfylla stränga miljökrav restriktioner som skall säljas till allmänheten, och de definierar den maximala mängden kolväten och andra växthusgaser en maskin får generera. För att möta dessa krav, motorcykel bränslesystem är förinställda på fabriken med en mager inställning. Installera en eftermarknad bränsleinsprutning controller eller större jetplan förgasare, vilka båda ökar bränsleflödet, kan berika luftbränsleblandningen och minska interna avgastemperaturer. Byta till motorcykelns avgassystem med eftermarknad, dubbelväggiga rör, vilket hus avgasrören inom ett yttre kromade rör, kommer också dölja blåelse som det inträffar. Slutligen kan hålla din motorcykel tändsystem i rätt timing hålla förtändning relaterad värmen borta.
Reparera Blånerad avgasrör

skamfilat avgasröret inte kommer att påverka resultatet för din motorcykel om det inte är fysiskt skadad. I de flesta fall kan blåanlöpning tas bort med speciella rengöringsmedel kemikalier. Men blåanlöpning återkommer om de underliggande värme problemen inte behandlas. Som ett alternativ kan avgasrören beläggas med en hög temperatur färg eller insvept i ett bandage-liknande glasfiber avgaserna wrap att dölja skamfilat områden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111563.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.