Hur man byter Goldwing packboxläckage

Honda Goldwing packboxläckage kan lätt bytas ut utan någon specialitet verktyg eller utrustning. De packboxläckage stöds underifrån av en stor bricka och klämmas på plats med en stor snap-ring. Den fjäderbelastade gummitätning hjälper till att hålla gaffeln olja som finns i det nedre benet och förhindrar vatten från att droppa ned i benet och blandning med gaffeln olja. Ålder, kan extrema temperaturer, dammiga förhållanden och slitna bussningar gaffel leda till gaffeltätning misslyckande. Detta brukar anges med alltför olja läcker från tätningen. Oljan kommer att vara synlig på gaffeln röret och kommer sannolikt attrahera och hålla damm och vägsmuts på gaffel röret precis ovanför det nedre benet. Saker du behöver
mekaniker verktyg
packningar Fork drain
Momentnyckel
Inside låsringen tång
Allen föraren satt
packningar Spjäll bult
Ny gaffel tätningar
Koppar brickor
2-fotdel av 1-1/2 "PVC-rör
Fork oil
Visa fler instruktioner
1

Ta underbenet dräneringspluggarna med en skiftnyckel och dränera gafflarna. Sätt tillbaka dräneringspluggarna med färska packningar avtappningspluggen och dra åt pluggarna till fabriken specifikationer för år Goldwing.
2

Ta bort den stora låsringen på toppen av benet med ett par av insidan låsringen tång. Demontera insexskruv bulten i botten av det nedre benet för att frigöra den inre dämparen. Kasta koppar packningar.
3

Skjut underbenet upp på gaffelbenen, komprimera gaffeln. Skjut underbenet ner med våld med en slide-hammare liknande åtgärder. Underbenet kommer att separera från gaffeln röret, lämnar den övre bussningen, gaffeltätning, tvättmaskin och snap-ringen på gaffeln röret. Inspektera den övre bussningen vid denna punkt och byt ut den om den är sliten eller skadad.
4

Ta bort brickan och gamla tätningen från röret. Montera den nya tätningen på röret med sin skrivande uppåt. Skjut brickan tillbaka på gaffeln röret.
5

Pressa övre bussning på gaffeln rör med handtryck för att tillåta den att glida förbi underbenet bussningen. Skjut underbenet tillbaka upp på gaffeln röret och skjut det uppåt tills det interna spjället träffar botten av underbenet. Installera en ny koppar bricka på spjället bulten och ersätta bulten i botten av underbenet. Vridmoment till fabriken specifikationer för ditt år av Goldwing.
6

Skjut den stora brickan på gaffeln ner i underbenet. Placera den nya gaffeln tätningen i sitt urtag i den övre delen av underbenet. Skär en 2 fot sektion av en 1/2 tums PVC-rör. Skjut röret på gaffeln röret och använda den som en slide-hammare för att driva den nya tätningen hem. Knacka tätningen med röret tills det bottnar.
7

ominstallera snap-ringen med snap-ring tång. Se till att låsringen säten helt i hållarspår i underbenet. Refill gafflarna med olja enligt fabrikens rekommendationer för ditt år av Goldwing.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106689.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.