Motorcykel Traffic Law i Kalifornien

Motorcykel lagar skiljer sig från stat till stat. Hjälmlagar är oftast det första ämnet togs upp av motorcyklister, men det finns många andra lagar som gäller för ryttaren redskap, utrustning, försäkring och hur en motorcykel drivs på vägen. Off-road motorcyklar har sin egen uppsättning regler. Rider Säkerhet
Hjälmar krävs för alla street ryttare i Kalifornien.

Kalifornien lag kräver hjälmar för alla förare och passagerare, och en hjälm högtalare hörluren är tillåtet i en hjälm. Öronproppar är tillåtna, och ögonskydd krävs inte. Det finns inga åldersgränser för passagerare.
Motorcykel utrustning

nödvändiga objekt för motorcykeln inkluderar blinkers, en backspegel, dagtid användning av strålkastare och halsdukar. Om du har en passagerare, passagerarsäte och fotstöd krävs. Utrusta din motorcykel med "ape hangers" är tillåtet så länge som höjden av dina händer när de är på greppen och du sitter på motorcykeln är ingen större än sex inches ovanför axlarna. Slumpmässiga säkerhetsinspektioner utförs för att bekräfta efterlevnaden av lagarna.

Maximal ljudnivå
ljudnivå Begränsningar mätt från ett avstånd av 50 meter bakom motorcykeln bygger på motorcykelns tillverkningsår. Före 1970 är gränsen 92 decibel, 1970 till 1972 är 88 decibel, 1973 men 1974 är 86 decibel, 1975 till 1985 är 83 decibel. Efter 1985 har den begränsning av buller begränsas till 80 decibel
trafiklagar

Kalifornien är den enda stat som tillåter lane splitting,. Dock motorcyklisten sannolikt hållas ansvarig om det finns en olycka när hon kör mellan bilar.

Två motorcyklar får rida bredvid varandra i ett körfält. Addera Rider utbildning, licensiering och försäkring

Kalifornien har statligt finansierad ryttarens utbildning, som krävs för ryttare yngre än 21. Rider utbildning färdigställande kort från andra stater inte accepteras, och ett flygprov krävs för att få en motorcykel påskrift.

Försäkring krävs för Kalifornien motorcyklister. För kroppsskada, de erforderliga mängderna är $ 15.000 per person och och $ 30,000 täckning för alla människor skadas i en olycka. För skada på egendom är $ 5000 täckning som krävs.
Off-road motorcyklar
Off-road ridning har sin egen uppsättning av lagar i Kalifornien.

Hjälmar krävs inte för smuts cyklar, utom när de rids på statliga och federala landområden. Dirt cyklar måste ha halsdukar och en gnistfångaren. Den högsta ljudnivån för motorcyklar byggda före 1986 är 98 decibel, 1986 och senare modeller har en gräns på 96 decibel. Strålkastare och bakljus krävs efter solnedgången. Det finns ingen åldersgräns, men ryttaren måste kunna nå motorcykelns reglage.

Dirtbike måste registreras, men ögonskydd, ett fordon titel och en operatörs licens behöver inte åka off-road . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107038.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.