Hur man kör en cykel Koppling Dirt

För yngre ryttare gör övergången från en mindre halvautomatisk grop cykel till en manuellt manövrerad dirt bike, lära sig att manövrera kopplingen kan vara en utmaning. Och eftersom de mindre cyklar behövs lite mer än en prod av växelspaken för att växla, räkna ut när man ska dra in kopplingen i bidrar till förvirringen. Med lite beslutsamhet, praktik och uppmuntran, kan ditt barn lära sig att starta, stoppa och växla med en koppling som om det var andra natur. Instruktioner
1

Ställ motorcykeln i friläge och starta motorn. Dra in och håll kopplingshandtaget. Växla till första växeln med din vänstra fot. Sakta släpp kopplingshandtaget tills motorcykeln börjar krypa fram. Detta är den punkt där kopplingen ingriper med transmissionen och börjar att överföra kraft till bakhjulet. Griparkopplingen i. Upprepa tills du är bekant med motorcykeln dra framåt.
2

släpp kopplingshandtaget långsamt och rulla på gasen tillbaka något när motorcykeln börjar krypa fram. Motorcykeln ska börja accelerera sakta framåt. Rulla gasreglaget tillbaka lite mer för att öka din hastighet. Dra i kopplingshandtaget och rulla gasreglaget framåt. Dra den främre bromshandtaget in för att komma till ett stopp. Upprepa tills du är bekväm med att accelerera från ett fullständigt stopp.
3

Släpp kopplingshandtaget och accelerera till en bekväm låg hastighet. Dra i kopplingshandtaget och rulla gasreglaget framåt. Växla in andra växeln, med spetsen på din vänstra stöveln för att lyfta uppåt växelspakselementet. Släpp kopplingshandtaget och rulla gasreglaget tillbaka att accelerera. Upprepa detta steg för att lägga in en högre växel som ökar din hastighet.
4

Shift in en lägre växel genom att dra kopplingshandtaget in och rulla gasreglaget framåt. Använd undersidan av vänstra stöveln för att trycka nedåt växelspakselementet att flytta in i en lägre växel. "Blip" eller vrida på gasen snabbt för att öka motorns varvtal en aning och släpp kopplingshandtaget. Rulla gasreglaget tillbaka att accelerera. Upprepa, om nödvändigt, för att flytta in i de efterföljande lägre växlarna tills du är på första växeln.
5

Pull in kopplingshandtaget och rulla gasreglaget framåt. Dra i den främre bromshandtaget och komma till ett fullständigt stopp. Växla till första växeln om du inte redan har gjort det. Från första växeln, slå försiktigt uppåt växelspaken Parkera motorcykeln i neutralläge. Sakta släpp kopplingshandtaget. Om motorcykeln börjar rulla framåt, dra in kopplingen igen och försök att flytta in i friläge igen. Motorcykeln bör inte rulla framåt när du släpper kopplingshandtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106993.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.