Om Motorcykel strålkastare

Syftet med en motorcykel strålkastare är att både belysa vägen under dåliga ljusförhållanden och ger större synlighet och säkerhet som helst på dagen. Tillverkarna fortsätter att utveckla ny teknik. Även om det finns olika konfigurationer och typer av motorcykel strålkastare, det finns bara två grundläggande kategorier. Reflektor Beam Strålkastare
Reflektor balk strålkastare står för huvuddelen av motorcykel strålkastare.

Denna kategori av strålkastare är både den första typen utvecklats och vanligast. Den består av en klar plast eller glas lins innesluter en lampa och en reflekterande yta. När lampan lyser kan den reflekterande ytan skingras och riktar ljuset till önskad plats framför motorcykeln.

Headlight enheter vara antingen konventionell eller strålkastare. I en konventionell enhet, glödlampan och reflektorn är separata, en räfflad lins minskar bländning. En sealed beam enhet har lampan glödtråd och reflektor som en enda enhet och ingen räfflad lins.
Projektor vägbelysning
projektor beam strålkastare är i allmänhet finns endast på ett fåtal nyare modell motorcyklar .

Projektor beam strålkastare består av en glödtråd som omges av en elliptisk reflektor, bakom en kondensorlins. Detta arrangemang ingår som en enda enhet. Fördelen med denna teknik är skarpt definierade, fokuserade strålar av ljus i en mindre förpackning än reflektor vägbelysning. De är en relativt ny teknik och finns på nyare modell motorcyklar.
Ljuskällor
en vanlig glödlampa glödtråd som ger ljus i en strålkastare. p Det finns en mängd olika filament slag som används i motorcykel strålkastare. Motorcykel tillverkare samt eftermarknaden tillverkare använder dessa trådar. Volframtrådar är standard. Jämfört med nyare teknik, de förbrukar mer ström och avger mindre ljus.

Halogenlampor filament är en förbättring jämfört volframtrådar i att de producerar ljus mer effektivt och använder mindre ström.

HID ( högintensiva ansvarsfrihet) ljuskällor är ljusbågar som uppstår på grund av metalliskt salt förångning i en kammare. Xenon ljuskällor (inom HID gruppering) innehåller xenon gas. HID ljuskällor producerar generellt högintensiva, blåaktigt färgade strålar. Dessa lampor är också vanligt på lyxbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107449.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.