Hur man kontrollera oljenivån på en Yamaha Road Star 1700

Motorolja är avgörande för driften av en Yamaha Road Star 1700 motorcykel, kyla och smörja rörliga delar i motorn och transmissionen. Kontrollera oljenivån före varje åktur är en god vana som kan förhindra allvarliga problem som orsakas av olja svält. Tyvärr, med så många varianter av 1700cc cruiser erbjuds av Yamaha, räkna ut hur och var att kolla oljan kan vara ett problem. För att lindra problemet, de flesta Road Star 1700 varianter använder en mätsticka placerad på motorn. The Warrior, ställer dock upp oljestickan under sätet. Saker du behöver
träkloss
Rag
Funnel
10W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Värm motorcykel upp i tre minuter , låta den gå på tomgång i stället.
2

Stanna motorn och lyft motorcykeln utanför sitt cykelställ. Skjut en träbit under cykelställ och vila upp motorcykeln på det så att motorcykeln huvudsak står rakt istället för lutande.
3

Skruva av locket från den vänstra sidan av motorn , mellan de främre och bakre cylindrarna.
4

Torka av tanklocket s oljestickan med en ren trasa och sätt tillbaka det ordentligt i motorn.
5

Dra locket och dess mätstickan ur motorn. Titta på oljan markeringen på spetsen av mätstickan. Helst bör oljan märket placeras halvvägs mellan "Full" och "Fill" linjer tryckt på oljestickan.
6

Använd en tratt för att långsamt hälla en liten mängd 10W40 motorolja i motorn Om oljenivån är under-linjen. Kontrollera oljenivån igen, lägga till mer olja som behövs för att höja oljans märke till mittpunkten mellan den fulla och Fill linjer.
7

Skruva av locket på motorn. Höj motorcykeln utanför sitt cykelställ och ta bort block av trä. Vila upp motorcykeln på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107837.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.