Motorcykel Sprocket Information

En motorcykel kedjehjul är ett redskap som fungerar parallellt med en cykels kedjan möjliggör förändringar i vridmoment , varvtal och effekt . Kedjehjul har metall tänder som bestämmer utväxlingsförhållandet, vilket i sin tur bestämmer cykel prestanda. Typer

Motorcykel kedjehjul är gjorda av ett antal material och ha olika utföranden. Några är gjorda av aluminium och är ganska lätt, medan andra som är gjorda av stål är längre livslängd . Rostfritt stål samt kedjehjul titan finns också , men är dyrare .
Construction

Kedjehjul på cyklar 500cc och upp ofta värmebehandlas . Detta steg är viktigt eftersom spröda områden kan bildas i drevet om värmebehandlingen utförs felaktigt . Vissa anläggningar använder induktionshärdning tekniker för att säkerställa kvalitet och prestanda på sina dreven .
Replacement

Kedjehjul som har slitits ut är ofta inte svårt att identifiera på din cykel . Eroderade eller saknade tänder på ett drev är en tydlig indikation på att något måste göras . Om du hittar skador på drevet , ska både den och din kedja bytas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109198.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.