Konvertera en CBR F3 Front End

Hondas CBR F3 har justerbara gafflar vid fronten. Lager gafflar har cirka 130 millimeter (5,15 inches) av resor från full kompression till full extension. Även lager resor är bra för den genomsnittliga ryttare, kan det orsaka vissa hanteringsproblem i hög hastighet svängar på vägar och kurser väg. Allvarliga ryttare och racers kan omvandla den främre änden och maximera hantering med delar från en racing kit. Omvandlingen kräver mekaniska färdigheter, metriska verktyg och kunskap för front-end komponenter på CBR F3. Saker du behöver
CBR F3 servicemanual
CBR F3 racing gaffel kit
Repair står
domkraft
träklossar
metriska verktyg
6-tums metriska bultar
skiftnyckel
Spetstång
tunn olja
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1

Stabilisera motorcykeln på en reparation stativ eller med träklossar eller en metall låda under den nedre ramrören.
2

Identifiera och ta bort bultarna vindrutan spackling på varje sida och framför motorcykeln med en metrisk hylsa och spärrskaft. Lätta spackling emot att rensa strålkastaren och ställa kåpan åt sidan. Addera 3

Lossa och ta bort skruvarna som håller fast bromsok skivbroms till fästen på vänster och höger gafflar med uttaget och ratchet. Stabilisera varje bromsok genom att sätta in en 6-tums metrisk skruv i den övre bulten port på en passare och i det övre fästet på motsvarande gaffel.
4

Lossa och ta bort de främre axelns muttrar i vardera änden av gafflarna med en metrisk socket och ratchet. Lätta på framhjulet framåt så att den bifogade skivan rotorer på varje sida rensa bromsok. Ta upp framhjulet från och ställ den åt sidan.
5

Stötta de nedre ändarna av gafflar med en domkraft och blockerar trä för att förhindra gafflarna hoppar av gaffelbenen under konverteringen.

6

Lossa och ta bort gaffeln bultarna högst upp på varje gaffel röret med en skiftnyckel. Spara bultarna. Ta bort sadeln proppen, O-ring och fjädersätet från insidan av varje rör för hand. Kasta dessa delar.
7

höja golvet jack i steg för att komprimera gafflarna när du tar bort våren kragar och beståndet fjädrar gaffel från varje gaffel rör med tång. Kasta kragarna stock våren och lager fjädrar gaffel. Sänk inte domkraft på denna punkt. Addera Konvertering
8

Coat insidan av varje gaffel röret med ett blygsamt belopp av lätt olja. Sätt i en ny gaffel fjäder ur satsen i varje gaffel röret för hand. Sätt i en ny fjäder krage i varje rör.
9

Sänk domkraft tills de övre kanterna av kragar är ungefär 1/2-tums nedanför toppen av varje gaffel röret. Sätt ett nytt fjädersäte ovanpå varje krage. Montera nya O-ringar i urtagen inne gaffelbenen för hand.
10

Sätt i en ny fjäder propp i varje gaffel röret. Om det behövs, sänk domkraft nog så våren proppar är jäms med toppen av varje gaffel röret. Trä de sparade gaffel muttrarna i toppen av varje gaffel för hand. Dra åt muttrarna med skiftnyckeln.
11

Sänk domkraft. Upprepa förberedelse i omvänd och sätta ihop front-end komponenter, börja med framhjulet och bifogade rotorer skivor. Ta bort de temporära 6-tums skruvar från varje bromsok och säkra varje bromsok på gafflarna med fabriken bultarna. Sätt tillbaka vindrutan spackling med fabriksmonterade bultarna.
12

motorcykeln och testa åtgärder och insatser av den främre änden. Om det behövs följer du anvisningarna i CBR F3 servicemanualen och justera spänningen av gafflarna för att passa din körstil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111460.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.