Hur man gör ett oljebyte på en 1981 Silverwing

Den 1981 Honda GL500 Silverwing är en turnerande-stil motorcykel med en 500cc motor. Metallen muttern på nedre framsidan av motorblocket är vevhuset avtappningspluggen. Den lilla svarta locket på vänster sida av motorn bredvid växelspaken är oljan mössa och det är där du kommer att hälla den nya motorn olja i vevhuset. Den Silverwing använder 2 1/2 liter Honda motorcykel olja. Saker du behöver
Oil Ratchet container
ställa
Ny Silverwing oljefilter
Funnel
2 1/2 liter Honda motorcykel olja
Visa fler instruktioner

1

Värm motorn i Silverwing i 5 minuter så att motoroljan rinner snabbare. Placera oljebehållaren under brunnens muttern och ta bort muttern med spärrfunktion set. Byt ut muttern när oljan är klar rinner ur motorn.
2

Ta bort oljefiltret som är på toppen av vevhuset genom att vrida den med handen. Installera det nya filtret. Ta bort den lilla locket på vänster sida av motorn och sätt i tratten i hålet där det lilla locket var. Häll 2 1/2 liter Honda motorcykel motorolja i motorn genom tratten.
3

Ta bort tratten från sidan av motorn och sätt på locket på sidan av motorn. Ta bort oljebehållaren under motorn.
4

Starta motorn och kontrollera avtappningspluggen och thr nytt filter för läckor. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån. Lägg olja, om det behövs, för att få upp nivån till "FULL"-märket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107161.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.