Michelin motorcykeldäck Installation

Michelin tillverkar moderna slanglösa motorcykeldäck. Många högpresterande gatan cyklar är utrustade med märket Michelin däck. Flera mästerskap motorcykel racing team föredrar också Michelindäck, inklusive Yamaha Austria Racing Team och Yart-Michelin. Ändra dina Michelin motorcykeldäck kräver lite skicklighet och lite know-how. Saker du behöver
Däck järn (s) katalog Tänger
Ratchet set
Tvål och vatten
Visa fler instruktioner
1

Ta fälgen och däck från din motorcykel. Om du ändrar ett bakre däck kommer detta att innebära att ta bort kedjan, bälte eller drivaxel och bromsarna. Om du ändrar ett framdäck du måste ta bort bromsarna för att frigöra hjulet. För att ta bort hjulet, jack upp cykeln och placera den på en motorcykel stativ. Lossa axelbulten med spärr set och skjut den bakre kanten på baksidan eller framsidan kanten nedåt tills den är fri.
2

bort all luft ur det gamla däcket genom att dra ut ventilen med dina tång. Placera din hooked däck järn mellan ena kanten på däcket och fälgen. Pop däcket över fälgkanten och rotera ett helt varv. Placera din däck järn mellan återstående däcken kanten och fälgen och upprepa processen tills däcket är helt off. Om du har svårt att få däcket järn i mellan däcket och fälgen lägg ner och använda en hammare och träkloss för att bryta förseglingen. Om du har svårt att bända loss däcket från fälgen tillämpa såpvatten för att smörja ytan.
3

Balance fälgen genom att placera den mellan två nivåer träbitar tillräckligt hög för att ge vända avslut. Fäst axelmuttrarna till de axelskruvarna på båda sidor av hjulet för att fungera som en plattform som kommer att hålla kanten på plats när den snurrar. Snurra på fälgen och vänta på att det ska sluta. Utför denna åtgärd flera gånger. Den nedre delen av fälgen där den slutar regelbundet är det tunga punkten. Att förse hjulet med grundläggande balans, installera den tunga sidan av däcket i exakt motsatt läge på fälgen tunga punkten. Den lättaste punkten på däcket kommer märkas från fabriken med en prick av färg.
4

Matcha ljuspunkten på däcket med den tunga punkten på fälgen och installera. Lägg din fälg lägenhet med däcket ligger platt under den. Applicera såpvatten till den första däcksfoten och tryck ner på fälgen för att få igång processen. Bänd resten av första strängen över kanten med din däck järn och vrida tills det dyker över helt. Vänd över kanten så att däcket är nu på topp. Tryck ner på däcket för att få den andra pärlan började. Sätt den raka änden av dina däck järn mellan däcket och fälgen och glida runt kanten tills däcket dyker den helt. Använd två däck strykjärn om du behöver mer inflytande eller grepp under installationsprocessen.
5

Pumpa däcket långsamt och vänta på pärlan att sätta på plats och bilda en tätning runt kanten. Du kan höra ett knäppande ljud när den låser in Pumpa till rätt tryck. Montera hjulet på din motorcykel. Se till att ha din fälg och däck utifrån en licensierad professionell innan ridning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110880.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.