Hur Byt ATV Bromsar

Bromsarna på en all-terrain fordon (ATV) är ständigt utsatta för tung användning och kan bära igenom ganska snabbt. Om de lämnas därhän, kan det slitna bromsback eller pad skada faktiskt ATV bromssystem. Kontrollera att bromssystemet på din ATV fungerar ordentligt. De flesta ATV använder en trumbroms på varje framhjul och en enda skivbroms på bakaxeln, vilket förenklar uppgiften att ersätta bromsbackar och bromsbelägg. Medan de flesta människor kan slutföra jobbet lätt, med en nivå av förtrogenhet med din maskin kommer att hjälpa. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Jack
Tänger
Wrench in
Broms Spray
80 slippapper
Bromsklossar
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
frambroms skor
1

Lossa vänster framhjul s muttrarna med en hylsnyckel. Ställ in parkeringsbromsen och lyft den främre änden av ATV från marken med domkraft. Skruva bort muttrarna helt och dra hjulet från axeln knutpunkter.
2

Ta bort sprinten från mitten av axelns nav med tång. Skruva loss muttern från navet med en hylsnyckel och dra navet av framaxeln för att komma fram bromstrumman.
3

Leta armen bromshandtaget på bromstrumman, vilket är kopplad till bromsen kabeln. Skruva loss bromsvajern s låsmuttern med en skiftnyckel och dra ut kabeln från spaken. Dra täckplåten utanför bromstrumman.
4

Dra bromsbackar ur bromstrumman. Rengör den inre ytan av bromstrumman med broms renare. Slipa försiktigt den inre ytan med 80 slippapper för att de-burr trumman och ta bort caked-på skräp. Skölj trumman noga med broms renare.
5

Place de nya bromsbackarna i bromstrumman. Återmontera ATV efter omvänd ordningsföljd. Följ samma procedur för att byta ut det högra framhjulet s bromsbackar.
Bak Bromsbelägg
6

Lossa höger bakhjul s muttrarna med en hylsnyckel. Lyft den bakre änden av ATV från marken med en domkraft. Skruva bort muttrarna helt och dra den högra bakre hjulet från axeln nav.
7

Ta bort sprinten från mitten av axelns nav med tång. Skruva loss muttern från navet med en hylsnyckel och dra navet av den främre axeln för att komma åt bakre bromsskivan och bromsoket.
8

Skruva loss bromsok s bultar med en hylsnyckel och lyft bromsok bort bromsskivan. Dra bromsbelägg ur bromsoket.
9

Spray insidan av bromsok med broms renare att få bort instängd skräp. Sätt i nya bromsbelägg i bromsoket. Skjut bromsok över bromsskivan och på dess fäste. Dra åt bromsok bultar med en hylsnyckel.
10

Återmontera ATV efter omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107495.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.