Hur vet jag om jag har en tidig 1930 Vintage Hubley Gjutjärn Harley Davidson motorcykel?

Realistisk, färgglatt och ganska mycket okrossbar, var gjutjärn leksaker populär och prisvärd i en inte så avlägsen förflutna. Den främsta tillverkare av leksakerna var The Hubley Manufacturing Company, som grundades 1894 i Lancaster, Pennsylvania av John Hubley. Exklusiva rättigheter att producera leksak versioner av Harley-Davidson motorcyklar tilldelades till fabriken i slutet av 1920-talet. Genom 1930-talet, var Hubley den ledande tillverkaren av leksakerna i USA. Även Popeye red en Hubley-gjorde Harley under 1930-talet. Reproduktioner ofta såldes som äkta, men det finns metoder för att kontrollera om en äkta gjutjärn Hubley motorcykel. Saker du behöver
Förstoringsglas
Visa fler instruktioner
1

undersöka motorn för detaljer, från 1930-talet var de klart identifierbara som en V-twin på den tiden eftersom fabriken hade tillgång till Harley-Davidson modell specifikationer och bilder. Gjutning märken, om någon, har lämnats in för hand, så det borde inte finnas tecken på mekanisk slipning.
2

Kontrollera ryttaren eller rörliga delar för passform och inriktning. Även om de var flyttbara, inklusive siffrorna för varje motorcykel var särskilt utformade för att passa pjäsen. Det blir också en avsaknad av märkbara skillnader mellan sömmarna om pjäsen är originalet.
3

Lokalisera Hubley tillverkarens märke på leksaken. Vissa var stämplat på leksaken kropp eller däcken som var gjorda av vitt gummi eller mjuk metall, som Hubley MFG CO eller Hubley MFG co. Däcken var inte målad svart och slitbanor inte stämplas i metall däck förrän efter 1942
4

Känn metallytor för jämnhet,. Vintage Hubley leksaker gjöts i formar med fin sand och bör ha en satinyta . Gropfrätning och ytan fläckar indikerar modern gjutning och slipmärken indikerar användning av elverktyg, en uppenbar reproduktion teknik.
5

Kontrollera placeringen av slitna områden på färgen. Reproduktioner är avsiktligt bedrövad att synas vintage, men många "slitage" märken finns på områden av leksaken ett barn skulle inte ha upprepade gånger berört under ordinarie hantering. Sandpapper märken är också bevis leksaken inte är äkta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111601.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.