Hur Take Off Rotorer

Klipp från massivt stål, är ett fordons broms rotorer konstruerad för att tåla en hel del kraft. Över tiden, dessa krafter, i kombination med friktion som genereras av bromsbeläggen, agera för att bära och även förvränga broms rotorer 'yta. Detta kan skapa en förlust av bromskraft och, i extrema fall, störa stabiliteten i ditt fordon. Ta bort en skev eller sliten bromsrotorn kan verka komplicerat, men om du kan byta däck, då kan du ta bort en broms rotor. Saker du behöver
Automotive jack
set Impact socket och Slagskruvdragare
Hylsnyckelsats och hylsnyckel
Skruvmejslar
Brake cleaner
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en plan yta och lyft de drabbade hjulen från marken med hjälp av en domkraft.
2

Ta bort hjulen från fordonet, med hjälp av en mutterdragare för att enkelt Lossa ratten s muttrarna. Dra av hjulet från axeln och rotorn.
3

Demontera bromsoket (er) från den berörda hjulet. Bromsok är säkrade med ett par bultar på baksidan av bromsok. Bryt vridmoment på bromsok bultarna med en långskaftad hylsnyckel och ta bort bultarna helt. Lägg märke till att den övre bulten är markerad med en gummerad spets; denna bult måste installeras i samma position. Skjut bromsok bort av bromsrotorn och bort från bromsok fästet.
4

Avlägsna Bromsokshållare s bultar. Det finns två bultar anslutna på baksidan av fästet. Lossa skruvarna med en hylsnyckel och dra fästet från bromsskivan.
5

Ta bromsrotorn. Rotorn är fäst vid axeln medelst ett par bultar på rotorns yttre navet. Ta bort dessa skruvar med en skruvmejsel. Om det behövs, använd en mutterdragare för att bryta momentet på envisa bultar. Drag av rotorn från axelns.
6

Rengör bromsok och fäste ordentligt med broms renare innan du installerar ett nytt broms rotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106894.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.