Hur man kontrollera nivån Motor Oil i en Kawasaki Lakota 300

All Terrain Vehicles är oftast specialbyggda för antingen arbete eller spel. Kawasaki Lakota 300 fyller behovet av en hårt arbetande, men kul, ATV. Med ett 300 cc motor, sportig kaross och ett robust chassi, är Lakota en jack-of-all-trades som är lika hemma på ranchen eller på banorna. Men hålla Lakota välskött är nyckeln till en lång och lycklig relation, börja med regelbundna kontroller oljenivån för att säkerställa att motorn har smörjning den behöver för att fungera ordentligt. Kawasaki har införlivat ett glas olja syn in i motorn. Saker du behöver
Motorolja
Handpump
Visa fler instruktioner
1

Vrid ATV tändningen och starta motorn. Låt oljan värmas upp genom att låta det löpa under tre till fem minuter. Stanna motorn när oljan har värmts och slå av tändningen. Oljan kommer att expandera något när den värms, som ger en korrekt indikation på motorns oljenivå.
2

Hukar sig något till höger om ATV och lokalisera glas olja synen på motorn. Synglaset är placerad strax nedanför den bakre bromspedalen på motorns högra sida vevhuslock. Ta del av oljenivån i oljesiktglaset i förhållande till de varumärken präglade på Addera 3

den övre och nedre delen av oljan synglaset. Dessa varumärken representerar motorns totala olje kapacitet, med den övre markeringen anger den maximala olje kapacitet och nedre strecket indikerar att oljan nästan är slut. För bästa resultat bör oljenivån vara centrerad mellan de båda varumärkena.
4

Avlägsna oljepåfyllningslocket från höger vevhuslock. Tillsätt långsamt olja i genom oljan fyllmedlet att höja oljenivån till mitten av oljesiktglaset. Tappa överflödig olja med hjälp av en handpump för att sänka oljenivån till mitten av oljesiktglaset. Byt oljepåfyllningslocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107024.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.