Hur man tvättar en motorcykel

Din motorcykel behöver särskild vård när det är dags att tvätta den. Högt tryck biltvättar är för stark för de flesta mc-finish och kan skada motorn också. Du måste ge särskild omsorg till de olika delarna av cykeln för att få hela motorcykeln verkligen rena. Saker du behöver
Bucket
Vatten
Soap
Avfettaren
Rags
Sponge
Chamois
Wax
Chain lube
Metal polish

Visa fler instruktioner
1

Spray eller använda avfettningsmedel frikostigt på hjulen, motorn område och kedjan. Låt avfettningsmedel suga in fettet så det är lättare att ta bort.
2

Torka avfettningsmedel med en ren trasa. Använd trasan för att rengöra kedjan enheten samt under suspension. Applicera mer avfettningsmedel som behövs för att rengöra dessa problemområden.
3

Blanda tvål och vatten enligt förpackningens anvisningar. Välj en tvål lämplig för målgång på din motorcykel.
4

Få en svamp blöt i såpvatten. Tvätta motorcykeln från topp till botten med tvålvatten. Kom i alla trånga utrymmen för att rengöra dem.
5

Skölj motorcykeln. Ibland är det lättare att hälla vatten på motorcykel istället slangen ner det för att skölja den. Du kan behöva varmt vatten för att avlägsna resterna av fett och avfettningsmedel.
6

Låt motorcykeln torka i några minuter, sedan flytta den till en torr plats. Använd en ren och torr sämskskinn för att torka hela motorcykeln. Starta motorn och låt den gå i några minuter för att hjälpa torka svåråtkomliga ställen.
7

Applicera några vaxer du gillar dina motorcykeldelar kropp. Buff dem med en mjuk trasa. Ansök chain lube till kedjan. Sätt metall polish på metalldelar motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106128.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.