Honda Goldwing låg hastighet köregenskaper

Hondas Goldwing har blivit den oöverträffade standard i lyx MC touring. Under åren har mer och mer teknik lärt sig på tävlingsbanan tillämpats på Goldwing, eller GL, linje för att förbättra köregenskaperna. För en mycket stor motorcykel avsedd att bära en extra passagerare och bagage, hanterar Goldwing anmärkningsvärt väl i alla hastigheter. The Nature of Low
Gratis

Motorcyklar, genom sin natur, hantera bättre och bättre när de går fortare. Varje hjul är ett gyroskop, stabiliserande motorcykeln. Den gyroskopiska effekten finns inte eller är inte signifikant vid låga hastigheter, vilket gör dem de svåraste hastigheter för att hantera en motorcykel. GL, dock är utformad med särskilda åtgärder för att hjälpa låg hastighet hantering.
Låg tyngdpunkt

800-lb. Goldwing vikt är ungefär dubbelt vad en modern 1000 cc sport cykel väger. Utan krafter för att hålla en motorcykel upp, liksom gyroscopic effekt, ju tyngre en cykel är, generellt sett, desto mer otymplig är det vid låg hastighet. Men Honda har behandlat denna med en mycket låg tyngdpunkt. Den GL motorn är monterad lågt i aluminiumram. Och det är en boxermotor sexcylindrig motor med en låg, bred profil, snarare än högre, V-twin, eller inline fyrmotoriga profiler. Att ha en lägre tyngdpunkt gör cykeln lättare att manövrera i låga hastigheter.
Sittplats och Wide Styre
p Det är inte bara cykeln konfiguration som avgör hur den hanterar vid låga hastigheter, det är hur ryttaren sitter på cykeln. GL erbjuder en neutral körställning, i motsats till ett tillbakalutat cruiser eller en framåtlutad sport cykel. Denna neutralläge och relativt breda styret är inte vad du vill ha på en racerbana, men de är perfekt för cruising och låg hastighet hantering. Föraren är väl balanserad och har en lätt-till-manövern körställning för hastigheter som är lämpliga för parkeringsplatser samt motorvägar. Positionen och cykeln skulle vara trög på en krånglig väg, i förhållande till sportigare cyklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109009.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.