Hur Smörj en Hastighetsmätare kabel

En gata-ridit motorcykel krävs enligt lag i större delen av USA att vara utrustade med en hastighetsmätare, vars främsta syfte är att presentera sin ryttare med en noggrann läsning av motorcykelns körhastighet. Även nyare motorcyklar är utrustade med elektronisk hastighetsmätare som använder sensorer för att samla hastighetsdata, äldre modeller förlitar sig på en kabel-driven system för att mekaniskt bearbeta rotation i hastighet. Med tiden kan dessa kablar skadas genom nötning om den inte underhålls. Saker du behöver
Tänger
Rag eller handduk, ren och luddfri
Kabel smörjmedelsspray Kundservice manual (tillval)
Visa fler instruktioner
Smörjning hastighetsmätaren Kabel
1

Leta muttern hastighetsmätaren kabeln vid basen av hastighetsmätaren bostäder. Beroende på modell av din motorcykel, kan du behöva delvis isär hastighetsmätaren huset för att komma åt kabeln. Lossa muttern hastighetsmätare kabeln med en tång och skruva loss muttern. Följ hastighetsmätaren kabeln till den motsatta änden för att lokalisera den andra kabeln mutter. Hastighetsmätaren kabeln är vanligtvis ansluten till framhjulet vid axeln. Lossa muttern med en tång och skruva den helt.
2

Dra båda ändarna av hastighetsmätaren kabeln fri att exponera den inre kabeln, och sedan ta bort vajern från hastighetsmätaren kabeln genom att dra ut det försiktigt. Undersök sladden för skador, såsom veck eller slitna områden. Byt ut kabeln om den är skadad på något sätt.
3

Torka bort eventuell smuts med en ren, luddfri trasa, och sedan spraya med kabel smörjmedel.

4

Skjut det inre kabeln i den yttre kabeln.
5

in änden av den inre kabeln i hastighetsmätaren och dra kabeln muttern.
6

För in änden av den inre kabeln i hastighetsmätaren enhet på framhjulet och dra åt kabeln muttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106598.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.