Hur man ställer in en Sidecar

Många ryttare installerar sidovagnar på sina motorcyklar för att ge passagerarna möjlighet att åka i mer komfort, eller för att de gillar utseendet på dem. Processen att montera det är en enkel en som kräver endast vanliga skiftnycklar och verktyg hem, men tar flera timmar. Särskild omsorg måste också vidtas för att anpassa sidvagn hjul korrekt i förhållande till de av motorcykeln. Saker du behöver
uppsättning socket och obestämd skiftnycklar
Träklossar i olika storlekar
Vinkelfäste Review, Universal monteringssats Sida 2 8-fot långa 2 av fyra träskivor

Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

stötta ram sidovagn i ett brett, öppet och nivå arbetsyta med träklossar.
2

Packa upp universella monteringssatsen och ta bort muttrarna, nolts och låsbrickor från de fyra U-klämmor. Ta bort distansen kvarter från varje klämma samt.
3

Avlägsna skruvarna från lyftöglorna på stagenheter.
Fäst Sidecar

4

Montera en U-klämma till toppen framför motorcykelns ram, noga med att inte störa eller störa några spakar, stavar eller brytare, eller att gnida mot någon tråd. Sätt distansblocket och fäst klämman på plats med två skruvar, låsbrickor och muttrar ur satsen.
5

Thread en av de lyftöglor som ingår i satsen genom distansblocket och dra den mot ramen röret. Om röret är för tunt för ett stabilt grepp, sätter satsens större shims inför öglebulten. Om det fortfarande är för lös, sätter mindre shims vid dess bakre.
6

Montera de övriga tre U-klämmor till lämpliga fästpunkter som anges i din motorcykel bruksanvisning. Montera de översta U-klämmor så högt som möjligt på cykelramen, och, omvänt, den nedersta U-klämmor så lite som möjligt. I vissa fall kan den nedre främre klämman måste fästas vid ramens tvärbalk.
7

Lossa de två fästbultarna vid den främre änden av sidvagn ram, sedan in monteringssats svängda bar in i detta område av ramen utan ny åtdragning av bultarna.
8

Fäst satsens glidande klämman till den bakre delen av sidovagn s ram med mer av de inkluderade bultar, låsbrickor och muttrar. Dra åt bultarna bara tillräckligt för att hålla klämman på plats.
9

Sätt öglebulten ur satsen som har en distanshylsa i glidande klämman och fäst den på plats med en mutter

10

bort de understa muttrarna från lyftöglorna på de två långa stagen, ta sedan ut bultarna själva. Sätt tillbaka skruvarna i de främre och bakre hål på sidvagn s ram och trä muttrar på dem löst.
11

Ställ motorcykeln på ett plant underlag med träklossar. Stötta upp sidvagn ram att vara nivå också, och placera den på den högra sidan av motorcykeln med eller mer än 1 till 2 inches mellan kanterna på sina ramar.
12

Montera Clevis justeringsbultar på stagen och böjda stången till lyftöglorna på varje U-klämma, och håller stagen på plats med bultar. Se till att de långa stagen som är anslutna till de översta U-klämmor inte vara parallella, men vinklade utåt något.
13

bort allt stöd från under monteringen.
Alignment
14

Placera en av de två av fyra mot utsidan av båda motorcykeldäck, och den andra mot utsidan av sidovagn däcket.
15

Mät utrymmet mellan den brädor ena foten framför den främre däck och en fot bakom bakhjulet. Detta avstånd, som kallas "toe-in", bör vara en halv tum till 3/4 av en tum mindre på framsidan än på baksidan.
16

Om avståndet vid fronten är större, åt de övre och undre Clevis justeringsbulten på framsidan av cykeln och lossa dem på baksidan.
17

Lägg ut en vinkel fäste mot ytterkanterna av framhjulet däcket och mäta spelet mellan mellan den och däcket på marken.
18 p Om denna mätning, som kallas "lean-out," inte mäter ca 1/8 av en tum, ta bort bultar och muttrar från Clevis justerande bultar vid de övre ändarna av de främre och bakre strävor. För att minska mager ut, vrid gaffeln justerbultarna inåt. Vänd dem utåt för att öka lean-ut.
19

Byt alla bultar och muttrar i justerbultarna, dra åt dem, sedan in sprintarna ur satsen i hjulaxlarna.
20

provköra motorcykeln med en passagerare i sidovagn

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111042.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.