Hur man gör motorcykel ramar

Etablera motorcykelns ram är det första steget mot att bygga din egen maskin. Det finns ett antal anpassade val du kan göra i din design, men allmänt, det finns flera steg som måste vidtas för att slutföra din uppgift, bland annat en hel del svetsning. Saker du behöver
Mätning tapeGas arc welderSteel cutterDrawn-over dorn steelYoke och styrning hängslen rör
Visa fler instruktioner
1

Map ut en generell design för din motorcykel. Du måste känna till allmänna utseende och typ av motorcykel du vill bestämma längden och breddmått, och totalmått, i din ram.
2

Mät motorns området och göra justeringar i förväg för eventuella ytterligare bilagor din motor kan behöva som kommer att kräva ändringar i ramkonstruktion.
3

Klipp dina utdragen över rören dorn stål med en stål klippare. Skär dem på längden utsetts av din design. Skär stålrör till svars för styrning oket, centrera stag och skenor botten, liksom de två bakre ramarna axel. Låt 4 inches av extra längden på varje bit för att bedöma eventuella svetsning fel senare.
4

Ta skurna nedre skenor av stål och använd din svetsare gas båge att göra en svets som fäster motorn plattorna till de nedre skenorna.
5

Använd ett stag platta att svetsa de två ok avsnitt till den undre skenan, se oket anländer till styrrör och rymmer röret mellan de två rören. Den styrrör blir ungefär en kvarts tum tjock. När styrröret är säker till oket, svetsa oket i ramen på ett liknande sätt.
6

Använd svetsaren gas båge att svetsa tvärstaget till sidorören. För att göra detta, gör svetsen på baksidan av motorn och under ramen centrum bar.
7

Beroende på styrningen ok storlek, skär en lagom stor center bar och sedan montera den på oket . Svetsa centrum bar till de bakre stängerna, som kommer från centrum bar i en diagonal linje. Använd ett stag mittstöd att göra denna svets. Hjulet du använder måste passa mellan de två barerna.
8

Använd svetsaren gas bågen för att svetsa det viktigaste stödet till ramen. Svetsa stöd till centrum järnväg och de nedre skenorna, rätt i baksidan av motorn plattan.
9

Montera bakaxeln bitarna till ramen. Kontrollera att den bakre hjulet passar först, och sedan fortsätta att svetsa bakaxel församlingarna till huvudramen. Skjut sedan styr röret i röret, utan användning av fett eller något smörjmedel. Det bör ligga tätt på plats.
10

Applicera en hög temperatur primer, följt av ett lager färg till ramen. Din ram är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106260.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.