Hur man byter framgaffeln chocker på en 1984 Yamaha Motorcykel

En väl fungerande framgaffeln är avgörande för en motorcykel förmåga att reagera på förändrade vägförhållanden och ytojämnheter. Gaffeln sig består av ett par hydrauliska teleskopiska stötdämpare som komprimera och sträcka sig efter behov. I de flesta fall kan de gafflar som används av en 1984 Yamaha motorcykel byggas efter en olycka eller falla, men fullständig ersättning kan vara ett enklare alternativ. Även om metoden som visas nedan används specifikt för en 1984 RZ350 kan metoden (med några små skillnader) även användas på andra 1984 Yamaha modeller. Saker du behöver Kundservice hiss
Metric Hylsnyckelsats och hylsnyckel
Gummiklubba
bungee rep
Visa fler instruktioner
1

Lyft motorcykeln i upprätt läge, med sitt centrum stativ eller en tjänst hiss.
2

med en tång, dra sprinten (om någon) av framaxeln. Skruva loss hastighetsmätaren kabeln från vänster sida av framgaffeln.
3

Skruva framaxeln mutter och bromsok bultar med en hylsnyckel. Skjut bromsoket bort den främre bromsskiva och hänga den från styret med ett bungee rep.
4

med en gummihammare, tryck på framaxeln ur framhjulet och gaffeln. Sänk hjulet från gaffeln.
5

Skruva framskärmen bultarna med en hylsnyckel. Dra framskärmen från gaffelbenen och ställ den åt sidan.
6

Lossa nypa bultar på de övre och undre gaffelaggregat med en hylsnyckel. Dra gaffelbenen ur gaffeln klämmor, en i taget.
7

Sätt höger gaffelben i gaffeln klämmorna. Lyft gaffelbenet på plats tills gaffeln s topplatta är i nivå med toppen av den övre gaffeln klämman. Dra åt FORK CLAMP s nypa bultar med en hylsnyckel. Montera vänster gaffelben, med samma metod.
8

tillbaka framskärmen, hjul och bromsok, vända de steg du använde för att ta bort dem.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108671.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.