Hur du justerar en Shovelhead Push Rod

Den Shovelhead är en motor som finns i Harley Davidson motorcyklar tillverkade mellan 1966 och 1984. Motorn stötstänger länka kammarna till ventilen och utgöra en integrerad del av motorn. De stötstänger behöva justeras då och då för att hålla din hog fungerar optimalt. Ett tickande buller från motorn kommer att indikera att stötstängerna behöver justeras. Du måste minska längden på stötstängerna att utrota problemet. Denna uppgift är relativt enkel och kan göras som en del av motorcykeln årliga underhåll rutin. Saker du behöver
skruvmejsel
Jack
2 skiftnycklar (7/16 tum)
Visa fler instruktioner
1

Leta stötstängerna på höger sida av motorn, precis bakom luftrenaren. Lyft upp hållaren klipp som håller kåpan rören på plats med en skruvmejsel.
2

Ta bort locket rören. Du kan nu komma åt stötstänger. Dra åt skjutstängerna genom att vrida dem i medurs riktning för hand. Detta kommer att förkorta skjutstängerna.
3

Vrid motorn. Palla upp motorcykeln. Ta bort tändstiften. Placera Harley i fjärde växeln och vrid vänstra hjulet tills kammen är på den lägsta hissen punkten. Dra åt pushrods mer tills du kan flytta dem från sida till sida, men inte upp och ner.
4

Placera de två 7/16 skiftnycklar över låsmuttern och dra åt tryckstången så mycket du kan för fast lyftare. För hydrauliska lyftare, vända pushrods längre med tre-och-en halv till fyra hela varv innan du drar åt låsmuttern. Upprepa stegen för de andra tre pushrods.
5

Vrid motorn tillbaka till sitt ursprungliga läge. Byt tändstift och ta motorcykeln utanför uttag. Ta din Harley för en provkörning och lyssna för att se till att den tickande ljud har tystnat. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111420.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.