DIY Motorcykel service för en Harley

Skötsel av din Harley-Davidson motorcykel är mer än tillfällig olje-och filterbyte. Även om det är en del av ekvationen, kommer andra komponenter i motorcykeln behöver tenderar att så småningom. För att upprätthålla en väl fungerande av de olika komponenterna som utgör din cykel, måste du följa ett regelbundet underhåll schema. Även normalt utförs i 2.500 mil steg, kommer de procedurer som krävs varierar beroende på den aktuella körsträcka på din motorcykel. Hänvisa till en servicemanualen specifik för din Harley-Davidson motorcykel, som specificerar varje förfarande och specifikation som krävs för att ordentligt underhålla din motorcykel. Smörjning

skillnad från andra motorcyklar, Harley-Davidson motorer har tre separata olje fack som måste tömmas och fyllas på, motorolja, transmissionsolja och primärfluid. Detta är viktigt, eftersom varje fack använder en helt annan oljetyp. Använd inte 20W50 motorolja i den primära eller transmissionsolja i motorn. Undantaget från denna regel ligger i syntetisk olja, såsom Screamin Eagles Syn-3, som är utformad för att användas i någon av dessa avdelningar. Medan processen att ändra dessa oljor är ganska enkelt, kom ihåg att fylla oljefiltret med olja innan du installerar det, då "rapa" filtret. Detta görs genom att starta motorn och lossa lite filtret för att frigöra eventuell instängd luft i oljepumpen och filtrera. Dessutom, för att förhindra oljeläckage, se till att byta ut packningar eller o-ringar som är skadade på något sätt. Innan vi går vidare, smörja dina spakar, kablar och eventuella punkter pivot runt ramen för att förhindra bindning.
Elektrisk och laddningssystem

Lika viktigt för smörjsystem är de elektriska komponenterna, som ger gnistan att driva din cykel motor. Börja med att kontrollera att hornet, brytare och alla lampor fungerar korrekt. Testa avgiftssystem genom att starta motorn och med hjälp av en multimeter för att testa den nuvarande driften till batteriet. Något lägre än 14 volt kan tyda på ett problem med antingen batteriet eller avgiftssystemet, som du bör kontakta din återförsäljare eller se servicehandboken för reparationer.
Fjädring, Bromsar och Hjul

Medan de andra systemen är inriktade på rörlighet, suspensionen och bromssystem fungerar att överföra denna rörelse till marken så effektivt som möjligt. Inspektera gaffelbenen för läckor eller skador genom att komprimera gafflarna med frambromsen höll i. Släpp bromsen och kör fingret över gaffelbenen, precis ovanför det nedre gaffelben. Om fingret lossnar slick, kan du ha en skadad gaffeltätning. Nästa, kontrollera dina bromsbelägg, rotorer, linjer och vätskenivån. Om din bromsvätskan är förorenad (läs: smutsiga), ersätta den vätska och blöda ut någon luftbubbla instängd i ledningarna. Slutligen, ta en ordentlig titt på dina däck. Leta efter tecken på skada, röta eller överdriven trampa slitage. Om däcken ser bra ut, kontrollera lufttrycket och återställa den om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106687.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.