Hur Räkna Länkar på motorcykel kedjor

När du har bestämt att du måste ändra utväxlingen på din kedjedriven motorcykel, är det viktigt att veta hur man räknar länkar så att du kan bestämma hur många du har. Det är enklast att veta var man ska börja räkna om du har en ögla, men oroa dig inte om du inte gör det. Så länge du markera din utgångspunkt länk, bör räkna din totala antalet länkar vara en kick. Saker du behöver
Motorcykel kedja penna sälja Grease (tillval) katalog penna
papper
Arbetshandskar (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Undersök kedjan på din motorcykel för att se om den har en ögla. Den vanligaste typen av ögla är en nit typ, som kräver en nit verktyg för borttagning. Dock kan din cykel har ett klipp-eller skruvtyp ögla, vilket kan kräva en skiftnyckel och /eller tång för borttagning. Om din kedja har en ögla, är detta det enklaste punkt från vilken man börja räkna. Gå direkt till steg 3 om din kedja har en ögla.
2 p Om det inte finns någon ögla, sedan plocka någon länk som utgångspunkt. Märk den med ett fett penna så att du enkelt kan berätta var du började räkna. Bär valfria arbetshandskar när du rör din kedja för att undvika att få kedjesmörjmedel på dina händer, kläder eller verktyg.
3 länkar

Räkna från startpunkten. Korrekt räkning bör omfatta både de inre och yttre plattor på din kedja. Alla motorcykel kedjor innehåller ett jämnt antal länkar, så om du har räknat ett udda tal, bör du räkna igen.
4

Skriv antalet länkar på en bit papper. Om du håller ett underhåll bindemedel för din motorcykel, lägga detta papper till den för framtida referens. Om du inte håller ett underhåll bindemedel, hålla detta med dina andra viktiga papper som rör din cykel, eller stoppa in den i din cykel handbok. Om du räknar länkar att förbereda sig för att ändra antalet länkar i din kedja (t.ex. vid byte av bakdrev eller utför en liknande modifikation), se till att notera de ändringar du gör för framtida referens i service din cykel.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106579.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.