DIY Harley Oljebyte

Harley-Davidson rykte har byggts kring prestanda och tillförlitlighet i sina motorcyklar. Men, bygger varje cykel gjord av företaget på några grundläggande underhållsrutiner, såsom oljebyte i motorn, primära, och fack överföring, för att skydda den mot skador från slitage. Detaljer och information, som är specifika för din motorcykel, såsom avtappningspluggar platser, oljemängd och specifikationer vridmoment kan hittas i en servicemanual. Om du har tillgång till en servicemanual för din motorcykel, använd den. Förberedelse

Även om processen är ganska enkelt, det finns några punkter att ta hänsyn till innan du börjar. Först, samla material du behöver för att utföra oljebyte, såsom en olja-fångst bassäng eller container, trasor, och några verktyg som du kan behöva. Se till att du har rätt oljefilter för din cykel motor. The Twin Cam Series motorer som används i 2001 och nyare Harley-Davidson motorcyklar kräver ett oljefilter som är kapabel att filtrera partiklar mindre än 10 mikrometer, på grund av de mindre olje kanaler som används av motorn. Med en vanlig filter kommer att tillåta större partiklar att passera genom filtret och kommer att täppa oljeledningarna. Dessutom, se till att ha ersättare packningar, avtappningspluggar och O-ringar till hands. Helst bör du byta ut dessa poster vid varje oljebyte, men du kanske kan återanvända dina befintliga packningar och pluggar om de är oskadade. Slutligen, är det bäst om du låter din motorcykel för att värma upp i några minuter för att hjälpa oljeflödet under dränerande process. När varm, låt cykeln vila några minuter så att du inte bränner dig.
Motorolja

Innan du börjar, hitta din motorcykel avtappningsskruven . Placeringen av motorns avtappningsplugg kan variera mellan de olika Harley-Davidson modeller, men de flesta har pluggen placeras direkt under motorn. Sportster modeller, emellertid, kommer att använda en dräneringsslang. Hänvisa till en servicemanual för platser avtappningsplugg din specifika modell. När läge, placera din olja uppfångningsbassäng direkt nedanför pluggen. Inspektera avtappningspluggen O-ringen och byt ut den om det inte finns några tecken på slitage för att förhindra läckage. När oljan har tömts, ta bort det gamla oljefiltret och släng. Din nya oljefiltret måste fyllas med cirka 3 till 4 oz. olja innan de installeras. För att hjälpa försegla filtret, belägga inre läppen med olja och dra åt filtret på plats. Fyll motorn med olja, med högst 3 liter för att förhindra överfyllning.
Primärfluid

primära vätskan dräneras genom att ta bort avtappningspluggen direkt under den runda "derby" locket på vänster sida av motorcykeln. Du behöver en Torx 40 socket och skiftnyckel att ta bort pluggen. Återigen, inspektera plug och O-ringen och byt ut vid behov. Medan vätskan rinner, ta bort derby locket och primär inspektionslucka, ett rektangulärt lock till vänster om derby locket. Sätt tillbaka derby locket och inspektion packningar cover, om det behövs. När vätskan runnit, byt avtappningspluggen och åter fylla vätska genom inspektionslucka. Du behöver inte mer än 1 liter för att åter fylla, med vätskenivån precis når den nedre kanten av kopplingen korgen (bildyta genom derby täcker hålet). Byt ut omslag och dra åt alla bultar innan vi går vidare till sändningen.
Transmission Fluid

transmissionsolja är den enklaste delen av processen. Lossa transmissionsolja mätstickan avloppet och ta bort avtappningspluggen, vanligen placerad direkt under dess överföring. När avrunna, fylla på transmissionsolja genom oljestickan s påfyllningsröret, med inte mer än 1 liter för att förhindra överfyllning transmissionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106578.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.