Hur Custom Paint Motorcyklar

Motorcykel ägare strävar efter att hålla sina fordon ser attraktiv hela tiden. Men motorcyklar, som alla bilar, utveckla skråmor, chips och bucklor på grund av slitage av regelbunden användning. En anpassad färg jobb kan återställa skönheten i maskinen och ge den ett slående utseende som skiljer den från alla andra. Att ha en professionell göra jobbet åt dig kan vara dyrt. Att kunna måla din egen motorcykel kommer att spara lite pengar, kan du lite frihet med dina mönster och också ge dig en känsla av stolthet i ditt arbete. Saker du behöver
Air hoseRespiratorCompressorAir regulator med en vatten trap2 måla gunsSpeed ​​polisherBufferBuffing compoundFillerFlowable puttyPrimer80, 120, 400, 600, 1500 och 2000 grad av sand pappersbasen paintClear måla
Visa fler instruktioner
Förbered din arbetsområdet
1

Välj ett arbetsområde. Om du inte har en professionell monter, överväga att använda en del av ditt garage eller ett förråd.
2

Förbered ditt arbetsområde. Du kanske vill skydda väggarna i din verkstad med ett överdrag, t.ex. vita poly presenningar. Om belysningen är otillräcklig, överväga att placera ytterligare ljuskällor såsom lampor eller lysrör, på motsatta sidor av ditt arbete rymden. Addera 3

Se till att rummet är väl ventilerat så att du don 't andas in giftig måla rök. Se också till att rummet är väl upplyst så att du kan applicera färgen jämnt. Placera en portabel fläkt i ett hörn av din arbetsyta för att underlätta ventilation och hastighet torktid.
4

Samla din utrustning och tillbehör. Du kommer att behöva en luftslang, en kompressor, en luft regulator med ett vattenlås, ett par måla kanoner, en hastighet polermaskin, buffert och en putsning förening. Du behöver också fyllmedel, flytande spackel, primer, olika kvaliteter av sandpapper, ogenomskinlig färg och klarlack.
5

garantera din säkerhet. Använd ett lämpligt andningsskydd med filter som är avsedd för den typ av färg du kommer att använda.
Förbered din motorcykel för målning
6

Lossa tankar och fendrar av din motorcykel. Ta bort gammal färg från dessa delar med sandpapper eller genom sandblästring.
7

Torka delarna ned. Se till att alla ytor är helt fri från rester innan du börjar måla.
8

Använd spackel på eventuella bucklor och sand det smidigt när den har torkat. Om filler innehåller låga fläckar, tillämpa mer fyllning och sedan sand igen. Upprepa denna process som behövs.
9

Använd en sprutpistol att applicera två lager epoxi primer. Följ den här med en lätt spray av svart färg för att avslöja några fler bucklor. Applicera flytande spackel tunt inom dessa områden och sedan sanden när torrt. Använd 80, 120 och 400 sandpapper successivt.
10

Spray annat lager grundfärg. Sand den med 400 sandpapper när det är torrt.
Lägg till Färg
11

Applicera grundfärg med en sprutpistol. Du kommer att behöva minst tre skikt, var och en tillämpas efter den tidigare pälsen har torkat. När grundfärgen är torr, kan du börja använda andra färger efter din egen design. Ge varje skikt tillräckligt med tid att torka innan nästa färg.
12

Applicera ett lager klarlack. När det är torrt, våt sand det med en 600 grit sandpapper tills den är jämn. Applicera ytterligare ett lager klarlack och slipa med 600 sandpapper. Upprepa efter behov och sedan sand med ett 1500 sandpapper, följt av ett 2000 sandpapper.
13

Putsa din motorcykel. En speed polermaskin hjälper dig att uppnå en spegel effekt. Du behöver också en putsdyna och en polering förening.
14

Läs mer. Läs "Hur Custom Paint Your motorcykel," av JoAnn Bortles för mer information (se Resurser nedan).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106228.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.