Delar av en Harley

Harley-Davidson. Bara namnet frammanar bilder av frihet och den öppna vägen. USA: s största motorcykel har funnits sedan William Harley och Davidson bröderna öppnade Harley-Davidson Motor Company 1903. Den Motor Companys signatur V-twin-drivna motorcyklar har blivit en amerikansk ikon sedan dess. Motor

del för del, är motorn hjärtat och själen av en Harley-Davidson. Sedan början har Harley-Davidson använt en luftkyld 45-graders vertikal tvåcylindriga motor. Signaturen motorkonstruktion använder en delad vevtappen att påverka båda cylindrarna stötstänger. Harley-Davidson-motorer har ändrats lite, genomgår endast sju revideringar sedan bolagets start. Motortyper som ingår i Flathead, Knucklehead, Panhead, Shovelhead, Evolution och Twin Cam 88-motorer. Den sjunde motor, som kallas revolution, är ett avsteg från Harley-Davidsons originell design. Revolutionen Motorn är en vätskekyld, dubbla överliggande kamaxlar, 60-graders V-twin motor som utvecklats av Harley-Davidsons Powertrain Engineering team och Porsche Engineering för VRSCA (V-Rod).

Tändsystem och bränsletillförsel

Under åren har Harley-Davidson användes en mängd av tändsystem för att starta sina motorcyklar. Tidigare modeller används antingen en poäng och kondensor eller en magneto tändning typ systemet, med elektronisk tändmodul system som utrustas på alla nuvarande modeller så långt tillbaka som 1980. Bränsle levereras via elektronisk bränsleinsprutning på alla Harley-Davidson modeller och med 2007, men tidigare modeller användes en butterfly-typ förgasare som ersattes 1989 av en konstant hastighet förgasare baserad på Mikuni CV förgasare design. Avgaserna är oftast utvisas via en två i två avgassystemet.
Frame

Stödja momentbildande Harley-Davidson V-twin motor kräver en stark ram, som varierar beroende på modell familjen. Även om de flesta ramar är lika, har varje modell små variationer som skiljer dem. Till exempel: Även turnerande ramar använda twin coil-over luftfjädring i bak, liknar Dyna-serien, de är byggda för att stödja den extra vikten av sadelväskor och kan särskiljas genom placeringen av styrhuvudet, vilket framför framgaffeln montering. Softail ramar använder inte coil-over suspension, i stället förlita sig på en dold bakre fjädringssystem för att upprätthålla en styv svans bild samtidigt som komfort och prestanda.
Fjädring

Harley -Davidson använder ett system som anger vilken typ av fjädring som används av en modell typ av motorcykelns utseende. Beteckningen FL är en kod för Touring linjen, som använder ett bredare, stor diameter teleskopgaffel med FX betecknar en modell utrustad med en mindre diameter gaffel. Till exempel är den Road King kallas FLHR, medan mindre gafflar används på Dyna Wide Glide (FXDWG) och Softail Deuce (FXSTD). Addera Tillbehör

Eftermarknaden är fylld med en mängd olika tillbehör, avsedd att antingen klä upp en motorcykel eller att öka dess prestanda. Bränsle system kan uppgraderas med tillägg av Screamin 'Eagle Race Fueler EFI-system, luftrenare och avgassystem. Styren är ofta ändras för komfort eller prestanda, antingen till en högre ape-hanger eller en låg friktion stil styret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106451.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.