Felsökning av en Road King som drar åt vänster

Den hjulinställning på en Road King är mycket viktigare för hantering och säkerhet än för en bil. En out-of-uppriktningstillståndet är särskilt farligt i hård inbromsning eller sätter på en tvåhjulig motorcykel. En starkt slitna däck till en böjd ram eller en uppsättning framgafflar kan också orsaka en pull i en riktning. Alla dessa situationer kan vara farligt och göra för en olycklig ryttare. Instruktioner
1

Lyft motorcykeln med hissen. Ställ motorcykeln i neutralläge. Vrid styret rakt fram och inspektera framgafflar för rätt inriktning genom att hålla den rak linjal över gaffelbenen. Skjut upp och ner rören. Leta efter vinkeländringar mellan toppen och botten av röret. Titta på gaffelbenen rakt från sidan för oegentligheter. Byt gafflarna om någon finns.
2

Mät avståndet mellan överdelen av det främre däcket och gafflarna på vardera sidan. Däcket ska vara lika långt från varje rör. Om inte, är hjulcentrum böjda och hjulet måste bytas. Inspektera bakre däck för ojämn förslitning och byt ut vid behov.
3

Mät avståndet från swing arm till däcket på båda sidor. Kontrollera vid den främre motorsidan av svängarmen. Detta är den vanligaste orsaken till en pull i en Road King. Däcket måste vara exakt lika långt på båda sidor eller däcket inte kör rakt fram. Om detta är fallet, lossa stora axelmuttern och vrid ratten justerare bakom muttern att dra tillbaka däcket att justera vinkeln på däcket. På svingarmen
4

Titta bredvid stor axelmutter eller skruvhuvudet på den andra sidan. Du kommer att se märken som på en linjal. Varje sida bör vara desamma. Kontrollera alltid med linjal efter att ha gjort en justering bara för att vara säker på att däcket är helt rak. Om den ena sidan justeraren vrids in, kommer däcket att flytta till den sidan och omvänt med andra justerare. När justeringen är perfekt, dra åt stora axelmuttern säkert och sätt i sprinten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107197.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.