Grundläggande delar av en Mini Motorcykel

Mini motorcyklar, som är upp till en fjärdedel av storleken av en fullskalig motorcykel, har varit oerhört populär sedan början av 1960-talet och finns idag i ett brett spektrum av stilar. Även om inte så tekniskt avancerade som en full-size motorcykel, gör de delar en hel del gemensamma komponenter. Ram

Den grundläggande mini motorcykel ram är konstruerad av stål eller aluminium rör som är böjda och svetsas samman för att bilda en dubbel-vagga typ ram. Den 196cc krigare från Baja Motorsports är ett utmärkt exempel. Mini Dirt Bike ramar är helt enkelt mindre versioner av de som finns på större smutscyklar och är nästan identiska. Pocket cykelramar som är miniatyr sport cyklar, mer liknar deras full storlek motsvarigheter genom att använda ett rör spaljé-typ ram. Pocket cyklar införliva även karosseri, eller kåpor, för att slutföra det aerodynamiska utseendet av en full-size sport cykel.
Fjädring

flesta mini motorcyklar inte använder någon form suspension med bakhjulet är fast monterad i ramen med framgaffeln och styret bildas från fasta stavar. Pneumatiska däck ger den enda form av stötdämpning för de flesta mini cyklar. Mini smuts cyklar och större raketer pocket, kan dock utrustas med någon form av suspension, såsom teleskopiska gafflar. Styret på dessa cyklar är ofta monterade från risers på Triple Tree eller visas som clip-on-typ styret fästa på framgaffeln.
Powertrain

Mini motorcykel motorer är vanligtvis mindre 49cc enheter, vilka ofta är anpassade från gräsmatta och yard utrustning. Dessa motorer är parad med centrifugal kopplingar, som tur bakhjulet med hjälp av en enhet kedja. Med ökningen av mini motorcykel popularitet har flera tillverkare infört sina egna specialbyggda motorer. Varierar mellan 49 till 125cc och två-eller fyrtakts encylindrig variationer, dessa ganska enkla motorer är kapabla att driva en mini motorcykel till hastigheter på nästan 70 mph. Addera Bromsar

Tidiga mini motorcyklar sysselsatt trumtyp-bromsar eller bromsar som härrör från cyklar, som var tillräckliga för lägre uteffekt av motorerna. Moderna mini motorcyklar införliva nu kabel-manövrerade skivtyp bromsar som tillåter en högre grad av tillförlitlig inbromsning. Dessa bromssystem är typiskt monterade på antingen den främre eller bakre hjulet, men är sällan utrustade i båda ändar.
Ändringar

Ändra mini motorcyklar kräver bara en grundläggande förståelse för mekanik och kan vara en rolig hobby. Ett stort utbud av eftermarknaden delar har blivit tillgänglig för de flesta mini motorcyklar, vilket gör att ägaren att öka prestandan på motorn lätt. Big-bore kit, som ökar den interna förskjutningen av motorn, samt uppgraderade förgasare kan öka kraften och toppfart på en mini cykel. Förbättrade däck, såsom racing slicks, är också tillgängliga och erbjuda förbättrad dragkraft och manövrerbarhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106452.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.